Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Λαγκάρντ προς Γερμανία: Επενδύστε περισσότερα

Λαγκάρντ προς Γερμανία: Επενδύστε περισσότερα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Λαγκάρντ προς Γερμανία: Επενδύστε περισσότερα

Δύο μόλις 24ωρα μετά την τελετή, με την οποία παρέλαβε τα ηνία της ΕΚΤ από τον Μάριο Ντράγκι, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έχασε την ευκαιρία να επευθύνει μήνυμα στη Γερμανία και την Ολλανδία. Ξεχώρισε τις δύο αυτές χώρες, ως τα μέλη του ευρώ, που θα έπρεπε χάρη στα μεγάλα περιθώρια δημοσιονομικών ελιγμών να επενδύσουν περισσότερα για τη στήριξη της αναιμικής ανάπτυξης.

«Οι χώρες και ειδικά αυτές με περιθώρια στον προϋπολογισμό τους, δεν έχουν καταβάλλει τις αναγκαίες προσπάθειες. Εννοώ προφανώς χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία με επίμονα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό και ορισμένες ακόμη ανά τον κόσμο» είπε η κ. Λαγκάρντ, η οποία και από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ είχε καλέσει τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να τονώσει την εσωτερική ζήτηση, ενώ την είχε επικρίνει και για τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματά της.

«Γιατί η Γερμανία και η Ολλανδία να μην χρησιμοποιήσουν το πλεόνασμα του προϋπολογισμού για να επενδύσουν στις υποδομές; Γιατί να μην επενδύσουν στην εκπαίδευση, στην καινοτομία, σε ό,τι τους επιτρέπει μία καλύτερη ισορροπία;» συνέχισε.

Οι προσδοκίες στις αγορές για ένα μεγάλο σχέδιο τόνωσης της οικονομίας από το Βερολίνο είναι υψηλές. Ωστόσο οι αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text