Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδυνατεί και σήμερα, Τετ, 30/10/2019, ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά την σημαντική αντίσταση των 876 μονάδων, ωστόσο, παραμένει σε θέση πολιορκίας

Αδυνατεί και σήμερα, Τετ, 30/10/2019, ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά την σημαντική αντίσταση των 876 μονάδων, ωστόσο, παραμένει σε θέση πολιορκίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Άλλη μια μέρα αναμονής είναι η σημερινή με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) να σημειώνει ελάχιστη πτώση -0,25%, στις 871 μονάδες με μικρό τζίρο, 45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, και με παρόμοια συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες (μικρές διακυμάνσεις κοντά στα ψηλά του έτους).

Το αρνητικό της συνεδρίασης είναι ότι ο ΓΔ δεν έχει δυνάμεις να διασπάσει την επίμαχη αντίσταση – τριπλή κορυφή – υψηλό διμήνου των 876 μονάδων.

Το θετικό είναι ότι ο ΓΔ χωνεύει τα μεγάλα κέρδη του 2019 (+44%) και ότι κινείται πάρα πολύ κοντά στην αντίσταση, σε απόσταση μόνον 5 μονάδων ή 0,70%, γεγονός που του δίνει αρκετές πιθανότητες για την ανοδική διάσπαση και το παρεπόμενο μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Από τις 50 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε, τα 4/10 αυτών κινούνται θετικά και τα 6/10 αρνητικά και μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη μεταβολή, ο ΑΒΑΞ.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι ο ΑΒΑΞ που διασπά ανοδικά το υψηλό σχεδόν διμήνου με μεγάλη άνοδο +7% και μεγάλους γι αυτόν όγκους, 160 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής. Οι risk lovers μπορούν σήμερα να αγοράσουν την μετοχή.

Μετοχές με υποσχόμενο για ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού διμήνου ή τριμήνου ή και έτους: διακρίνουμε τις, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΟΤΟΕΛ, ΦΡΙΓΟ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ και ΙΑΤΡ ενώ μόνον μια μετοχή, η ΕΛΛ, κινείται επίμονα πολύ κοντά σε έγκυρη στήριξη κινδυνεύοντας να την σπάσει καθοδικά.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα δύο σημαντικές μετοχές, οι ΑΛΦΑ και ΕΤΕ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα ο ΑΒΑΞ (συσσωρεύσεις) και ο ΜΥΤΙΛ (διανομές).

Τα καλύτερα (ανοδικότερα και πολύ κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις) γραφήματα διαθέτουν αυτό το καιρό οι τράπεζες οι οποίες αν απομακρυνθούν λίγο προς τα πάνω από τις αντιστάσεις τους, λόγω μεγάλου βάρους στον ΓΔ, θα παρασύρουν ανοδικά και τις μη-τραπεζικές μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00 – 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text