Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Τράπεζες: "Παγώνουν" τις αυξήσεις στις προμήθειες

Τράπεζες: "Παγώνουν" τις αυξήσεις στις προμήθειες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τράπεζες: "Παγώνουν" τις αυξήσεις στις προμήθειες

Σε πάγωμα των αυξήσεων των προμηθειών στις οποίες ήταν έτοιμες να προχωρήσουν αύριο 1η Νοεμβρίου προχωρούν οι Τράπεζες. Σχετική ενημέρωση για το θέμα έγινε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των τραπεζικών ιδρυμάτων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου "για τις νέες καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών στα ATM για ανάληψη μετρητών, ακόμα και για πληρωμή της ΔΕΗ”, είπε ότι από το τέλος του 2019 θα ξεκινήσουν οι νέες επιπλέον χρεώσεις των τραπεζών. Υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό ήταν ένα από αυτά που συζητήθηκε πρόσφατα στο Μαξίμου. "Οι τράπεζες έχουν λάβει ήδη το μήνυμα" τόνισε.

Προ ημερών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες, συζητήθηκε μεταξύ των άλλων η πολιτική χρεώσεων των τραπεζών στις συναλλαγές των πολιτών. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τις τράπεζες να επανεξετάσουν τις χρεώσεις και να προχωρήσουν σε μειώσεις, ειδικά από τη στιγμή που καταβάλλεται προσπάθεια για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών ως μέσο πάταξης της φοροδιαφυγής. Κάλεσε, παράλληλα, τις τράπεζες να μπουν δυναμικά στην ψηφιακή Οικονομία προκειμένου να προσφέρουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.

Οι τράπεζες διευρύνουν τις χρεώσεις και στις υπηρεσίες μέσω εναλλακτικών δικτύων και ψηφιακών καναλιών.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text