Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 1.11.19) να διατηρήσει την χθεσινή υπέρβαση των 880 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 1.11.19) να διατηρήσει την χθεσινή υπέρβαση των 880 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αρκετά ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,30% (στις 880 μονάδες στις 3.25 μμ) διατηρεί τα μεγαλύτερα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης καθώς και την παραμονή του πάνω από τις 880 μονάδες όπως και την χθεσινή επίτευξη νέου υψηλού διμήνου. Ο τζίρος είναι και σήμερα μικρός (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στην Ευρώπη επικρατεί θετικό κλίμα (o DAX Γερμανίας σε νέο υψηλό 2019).

Στο σημερινό γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να υποχωρεί μεν αλλά πάνω από την χθες διασπασθείσα έγκυρη αντίσταση τριών κορυφών Β, Κ, Ε, των 876 μονάδων που ήταν και υψηλό κλείσιμο διμήνου.

Όσο δε ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον κυλιόμενο πυθμένα του των 872 μονάδων, εμείς θα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και bullish. Θα αμφισβητήσουμε την αισιοδοξία μας μόνον αν ο ΓΔ χάσει το μισό οχτωβριάτικο ράλι κλείνοντας κάτω των 850 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 90% με μετοχές και 10% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% δίδοντας στην συνεδρίαση χαρακτήρα αναμονής ή παγίωσης της ανόδου των τελευταίων εβδομάδων.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγοραπωλησιών με ανοδικές/καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων/στηρίξεων και γενικά, ούτε κάποια μετοχή σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους επιβεβαιώνοντας ότι η συνεδρίαση είναι αναμονής.

Μετοχές που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά έγκυρη αντίστασή τους. Διακρίνουμε μόνον τις, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ και ΑΡΑΙΓ. Μια από αυτές θα αγοράσουμε αύριο αν ο ΓΔ, αφού σήμερα κλείσει αρνητικός, κλείσει αύριο σε νέο υψηλό διμήνου (με ανοδική διάσπαση αγκιστριού).

Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ. Σήμερα σημειώνει μικρή πτώση -0,70% από το χθεσινό υψηλό έτους. Οι τραπεζικές μετοχές είναι αναμφισβήτητα οι leaders της φετινής μεγάλης χρηματιστηριακής ανόδου. Χωρίς τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, ο ΓΔ εδώ και αρκετές εβδομάδες θα παρουσίαζε μια αδιάφορη και γεμάτη κόπωση διαγραμματική εικόνα.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text