Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Brexit: Αντιδράσεις για την «ανίερη συμμαχία» Τζόνσον με hedge funds

Brexit: Αντιδράσεις για την «ανίερη συμμαχία» Τζόνσον με hedge funds

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Brexit: Αντιδράσεις για την «ανίερη συμμαχία» Τζόνσον με hedge funds

Καθώς ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται για την μεγάλη εκλογική μάχη, μπορεί να βασίζεται για στήριξη τουλάχιστον σε έναν πιστό υποστηρικτή: την αγορά των hedge funds. Σε περίπου ένα χρόνο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 400.000 στερλίνες για το ταμείο της εκστρατείας τους από στελέχη των hegde funds, επενδυτές και τραπεζίτες- με την ομάδα αυτή να αποτελεί το ήμισυ των χορηγών του, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg τον Ιούνιο όταν άρχισε η διεκδίκηση της προεδρίας των Τόρις και της πρωθυπουργίας οι υποστηρικτές του διοργάνωσαν μυστική εκδήλωση συγκέντρωσης δωρεών με διαχειριστές hedge funds, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των Odey Asset Management και CQS. Ο Ρόμπερτ Όχλι, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Το φλερτ με τους συγκεκριμένους χορηγούς έχει πυροδοτήσει, όπως γράφει το Bloomberg, υποψίες για μία ανίερη συμμαχία ανάμεσα στον νέο πρωθυπουργό και οντότητες, που θα μπορούσαν να βγάλουν κέρδος από ένα σκληρό Brexit. Αυτές ενισχύθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο, όταν ο Τζον Μακντόνελ, σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών ζήτησε να ανοίξει έρευνα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. Το φιτίλι όμως δεν το άναψε η αντιπολίτευση, αλλά ένας άνθρωπος των Τόρις. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ έγραψε σε άρθρο γνώμης στους The Times: Ο Τζόνσον στηρίζεται από κερδοσκόπους, που έχουν στοιχηματίσει δισεκατομμύρια σε ένα σκληρό Brexit. Yπάρχει μόνο μία προοπτική για αυτούς, που λειτουργεί: μία άτακτη έξοδος, που θα βύθιζε το νόμισμά μας.

Ακόμη και η αδελφή του Μπόρις Τζόνσον, Ρέιτσελ, πιστή υπέρμαχος της παραμονής, δήλωσε στο BBC ότι ο πρωθυπουργός έχει στενές σχέσεις με αυτούς που «σορτάρουν τη στερλίνα ή σορτάρουν τη χώρα».

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text