Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στον αέρα η συμφωνία Πριόβολου - MIG για τη Singular

Στον αέρα η συμφωνία Πριόβολου - MIG για τη Singular

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στον αέρα η συμφωνία Πριόβολου - MIG για τη Singular

Του Ηλία Μπέλλου

Προ κομβικών αποφάσεων για το μέλλον της SingularLogic βρίσκονται οι πιστώτριες τράπεζες και η διοίκηση της μητρικής της Marfin Investment Group (MIG) μετά τη διαφαινόμενη κατάρρευση της συμφωνίας με τον όμιλο Θεόφιλου Πριόβολου. Ο επιχειρηματίας με τον οποίο είχαν προχωρήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Singular, η οποία μεταξύ άλλων είναι και σταθερός συνεργάτης του υπουργείου Εσωτερικών για τη μηχανογραφική επεξεργασία των αποτελεσμάτων όλων ανεξαιρέτως των εκλογικών αναμετρήσεων από το 1981 και μετά, διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις για τους συζητούμενους όρους μετά την ολοκλήρωση του νομικού και οικονομικού ελέγχου της εταιρείας με αποτέλεσμα οι συζητήσεις που ακολούθησαν να είναι εν πολλοίς άγονες.

Υπενθυμίζεται ότι σχήμα συμφερόντων του ομίλου Πριόβολου συζητούσε αρχικά την εξαγορά της Singular έναντι ενός ευρώ από την MIG και με τις τράπεζες την ανάληψη του ομολογιακού χρέους της ύψους 51,3 εκατομμυρίων ευρώ απομειωμένου κατά ποσοστό της τάξης του 70%-80%. Μετά τα νέα δεδομένα οι τράπεζες δέχονται εισηγήσεις ακόμα και για την υπαγωγή της Singular σε κάποιο ειδικό καθεστώς διαχείρισης, αφού οι έτεροι φερόμενοι ως υποψήφιοι όμιλοι, αυτοί της SoftOne (Olympia) και Unisystems (Quest) ενδιαφέρονται για επιμέρους, αν και διαφορετικές, δραστηριότητες της προβληματικής θυγατρικής της MIG.

Σημειώνεται πως οι ορκωτοί λογιστές της Grant Thornton που έλεγξαν τη χρήση του 2018 της Singular επισημαίνουν πως το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού κατά 66,41 εκατ. σε ενοποιημένο επίπεδο και ούτως «υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας σχετικής με την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας». Το 2018 οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Singular διαμορφώθηκαν στα 41,5 εκατ. έναντι 37,5 εκατ. το 2017, σημειώνοντας αύξηση 10%. Το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 10 εκατ. έναντι 6 εκατ. στη χρήση 2017 διαμορφώνοντας το περιθώριο κέρδους σε 24% στο 2018 έναντι 16% στο 2017. Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 1,6 εκατ. έναντι ζημιών ΕBITDA -4,7 εκατ. στη χρήση 2017.

Στα τέλη του 2018 τα δάνεια του ομίλου ανέρχονταν σε 62,7 εκατ. και ήταν χαρακτηρισμένα όλα ως βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Στις βραχυπρόθεσμες αυτές δανειακές υποχρεώσεις περιλαμβάνονταν τα ομολογιακά δάνεια ύψους 51,314 εκατ. (με ομολογιούχους της Πειραιώς και Eurobank), τα οποία συμβατικά έληγαν την 31/01/2018. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της εταιρείας με τα πιστωτικά ιδρύματα των ανωτέρω υποχρεώσεων, η εταιρεία απέστειλε αιτήματα παροχής συναίνεσης αναφορικά με την παράταση της λήξης τους και έλαβε παράταση μέχρι την 31/10/2018. Αργότερα όμως, τον Ιανουάριο του 2019, χρειάστηκε και έλαβε και νέα παράταση των ομολογιακών δανείων μέχρι την 31/01/2020 με αναδρομική ισχύ από 31/10/2018.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text