Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Παρ, 8/11/2019) να προχωρήσει, όπως οι κύριοι ξένοι δείκτες, σε νέα υψηλά έτους, αλλά, ευτυχώς, βαστά τα περισσότερα κέρδη του οκτωβριάτικου μίνι ράλι

Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Παρ, 8/11/2019) να προχωρήσει, όπως οι κύριοι ξένοι δείκτες, σε νέα υψηλά έτους, αλλά, ευτυχώς, βαστά τα περισσότερα κέρδη του οκτωβριάτικου μίνι ράλι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ δεν μπορεί να συνεχίσει την χθεσινή ανοδική αντίδραση κινούμενος με μικρή μεταβολή -0,55% ( στις 864 μονάδες, στις 3.40 μμ) και με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Ωστόσο, η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ δεν είναι άσχημη διότι αυτός μπορεί μεν να μην έχει ανακτήσει τις μισές ζημιές της λήγουσας εβδομάδας (της πτώσης από την κορυφή Ε στο πυθμένα Ρ), όμως, η μεσομακροπρόθεσμη εικόνα του είναι σαφώς bullish αφού βρίσκεται πιο κοντά στα υψηλά διμήνου των 880 μονάδων παρά στα χαμηλά διμήνου των 820 μονάδων.

Η κατάσταση θα βελτιωθεί αν ο ΓΔ ανακτήσει τις μισές ζημιές της εβδομάδας κλείνοντας πάνω από τις 870 μονάδες ενώ, αντίθετα, θα χειροτερέψει αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα του Ρ των 859 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 860 μονάδες, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% με μετοχές και 10% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι 7 στις 10 μετοχές κινούνται αυτή τη στιγμή καθοδικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΜΙΓ, ΜΛΣ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΕΛΧΑ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης ενώ μια μετοχή, η ΜΙΓ, δίνει αντίστροφο σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση στήριξης.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνει οριακά σήμερα η ΜΠΕΛΑ (που θα λέγαμε ότι είναι η «μετοχή της εβδομάδας αφού είναι η μοναδική σε υψηλά εποχής) και νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν οι ΜΛΣ, της οποίας οι πιθανότητες για σοβαρό πρόβλημα στην εταιρία αυξάνονται, και ΜΙΓ.

Τα καλύτερα (υποσχόμενα για μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών) γραφήματα διαθέτουν οι, ΦΡΛΚ, ΚΡΙ, ΜΠΕΛΑ, ΙΑΤΡ (έχει μικρή εμπορευσιμότητα), ΜΟΗ (αρμόζει σε μακροχρόνιους επενδυτές), ΕΥΡΩΒ και ΑΡΑΙΓ.

O ΔΤΡ αυτή τη στιγμή πιέζεται με πτώση -1,60% τείνοντας να χάσει την χθεσινή ισχυρή ανοδική αντίδραση. Όμως, οι σημερινοί όγκοι είναι μικροί.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα ελπίζοντας ότι ο ΓΔ θα βαστηχτεί πάνω από τις 860 μονάδες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text