Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 11.11.2019) η νοεμβριάτικη διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να κάμπτεται προς τις 850 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 11.11.2019) η νοεμβριάτικη διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να κάμπτεται προς τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Επιδεινώνεται η μεσοχρόνια διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ (-1,20%, στις 854 μονάδες, στις 4.15 μμ) ο οποίος σήμερα διασπά τον κυλιόμενο πυθμένα Ρ (κοίτα γράφημα), τον EKMO 30  και το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που από την Παρασκευή έχει ανέβει στις 855,9 μονάδες.

Δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί τα αίτια της 10ήμερης πτώσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο στην παρούσα συγκυρία θα χρησιμοποιήσει δυο επίπεδα stop loss, τα κυλιόμενα χαμηλά κλεισίματα 20 και 40 ημερών των αντίστοιχα 855,9 και 822 μονάδων:
Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα κάτω των 855,9 μονάδων (-1%), το ΤΧ θα μειώσει κατά σχεδόν 20% την μετοχική έκθεση κλείνοντας τις μικρές θέσεις του σε ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛ και ΕΛΛΑΚΤ και πουλώντας το 15% από τις υπόλοιπες μετοχές του. Αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 855,9, το ΤΧ θα πουλήσει μόνον τον ΕΛΛΑΚΤ.

Εάν συνεχίσει η αγορά να πέφτει, το ΤΧ σαν ακολουθούν την τάση χαρτοφυλάκιο θα βγεί και πάλι σαν πωλητής εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το ΧΚ40 των 822 μονάδων.

Δυστυχώς, εδώ και 5 μήνες, από τον Ιούνιο, η αγορά έχει γίνει πλευρική με τον ΓΔ να κυμαίνεται μεταξύ 800 και 900 μονάδων με συνέπεια το σύστημά μας του κανόνα των 4 εβδομάδων να υποπίπτει σε συνεχόμενα whipsaws, δύο στον αριθμό συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού (αν γίνει).

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, σημειώνουν αυτή τη στιγμή μικρές ανόδους ενώ από τις υπόλοιπες, τρεις μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΠΕΙΡ και ΜΛΣ, σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -3%.

Μια μετοχή, η ΙΝΤΚΑ, δίνει σήμερα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης ενώ καμία μετοχή δεν δίνει σήμα αγορών με αντίστροφη σηματοδότηση.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι ΜΛΣ και η ΛΑΜΔΑ η οποία χάνει -30% από την θερινή κορυφή των 10 ευρώ. Βέβαια, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου.

ΜΛΣ : Κίνδυνος να ακολουθήσει την τύχη της ΦΦ. Σήμερα η τιμή της είναι κλειδωμένη με limit down -30% λίγο κάτω από το ένα ευρώ από τα 5,50 ευρώ της άνοιξης 2019. Το τεχνικό σήμα εξόδου δόθηκε 2-3 φορές τον Σεπτέμβριο στα περίπου 4,7 ευρώ. Δυστυχώς, όπως βλέπουμε είναι δύσκολο για μια ελληνική εταιρία πληροφορικής να επιβιώσει στο άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Έχουμε πολλά παραδείγματα χρεοκοπιών τέτοιων εισηγμένων ελληνικών εταιρών πληροφορικής, όπως των ΑΛΤΕΚ, ΠΟΥΛΙΑΔΗ, ΕΚΟΝ, ΕΡΓΚΟΝΤΑΤΑ, ΣΙΝΓΙΟΥΛΑΡ, ΛΟΝΤΙΣ κα. Κατ’ εξαίρεση, σήμερα επιβιώνουν θριαμβευτικά με ανόδους κερδοφορίας και με τις μετοχές τους κοντά στα ψηλά έτους 2019 οι ΚΟΥΕΣ και ΠΡΟΦ.

O ΔΤΡ χάνει και σήμερα -2,40%, αλλά κρατά καλά τις 800 μονάδες (τώρα στις 816) έχοντας ξεκινήσει τον Γενάρη από τις 370 μονάδες και φτάνοντας πρίν 10 μέρες στις 880 μονάδες (+140% !). Ετσι, η τρέχουσα διόρθωση από τις 880 στις 816 μονάδες φαίνεται λογική μη επιρεάζουσα (προς το παρόν) την εδραιωμένη ανοδική τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text