Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Coca-Cola HBC AG: Αύξηση των εσόδων και των όγκων πωλήσεων

Coca-Cola HBC AG: Αύξηση των εσόδων και των όγκων πωλήσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Coca-Cola HBC AG: Αύξηση των εσόδων και των όγκων πωλήσεων

Την περιληπτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του τρίτου τριμήνου του 2019 ανακοίνωσε σήμερα η Coca-Cola HBC AG, ένας από τους κορυφαίους εμφιαλωτές των σημάτων της The Coca-Cola Company.

Βασικά μεγέθη τρίτου τριμήνου

Η εταιρεία κάνει λόγο για "ικανοποιητικές επιδόσεις σε ένα τρίμηνο που οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν τους όγκους πωλήσεων του κλάδου σε όλες τις αγορές μας".

Ειδικότερα, ανακοίνωσε, αύξηση των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 3,4%, ή κατά 2,3% εάν εξαιρέσουμε την επίδραση που είχε η εξαγορά της Bambi.

Συνέχιση της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε όλους τους βασικούς τομείς στους οποίους εστιάζει η στρατηγική μας:

-    Η καινοτομία ενισχύει την αύξηση του μεριδίου αγοράς και συνέβαλε στην ανάπτυξη κατά 3,7 μονάδες βάσης στο τρίμηνο.

-    Ο ρυθμός αύξησης των εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση επιταχύνθηκε, γεγονός που αποδίδεται στις αυξήσεις τιμών και στο θετικό μείγμα συσκευασίας και κατηγορίας προϊόντων.

Οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 1,1% στο τρίμηνο, ή κατά -0,1% εάν εξαιρέσουμε την εξαγορά της Bambi. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον όγκο πωλήσεων και τα σήματά μας αύξησαν ή διατήρησαν το μερίδιο αγοράς στην πλειονότητα των αγορών μας, ενώ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκάλεσαν πτώση του όγκου πωλήσεων στον κλάδο σε αρκετές από τις βασικές μας χώρες.

-    Οι όγκοι πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές αυξήθηκαν κατά 1,2%, καταγράφοντας επιτάχυνση συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο και την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

-    Οι όγκοι πωλήσεων στις αναπτυσσόμενες αγορές υποχώρησαν κατά 4,0%, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν σημειώσει ισχυρή αύξηση κατά 11,3%. Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Αύγουστο στις σημαντικότερες χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε.

-    Οι όγκοι πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές αυξήθηκαν κατά 3,0%, ή κατά 0,8% εάν εξαιρέσουμε την εξαγορά της Bambi.  Η συνεχιζόμενη αύξηση του όγκου πωλήσεων σε Ρουμανία, Ουκρανία και Νιγηρία, όπου η αγορά ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες, αντισταθμίστηκε κατά ένα μέρος από την πτώση του όγκου πωλήσεων στη Ρωσία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στη χώρα αλλά και της υψηλής συγκριτικής βάσης.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 2,3%, ή 2,4% εάν εξαιρέσουμε την εξαγορά της Bambi, σημειώνοντας αύξηση άνω του 1% έναντι του πρώτου εξαμήνου και του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι.

-    Τα έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση στις αναπτυγμένες αγορές αυξήθηκαν κατά 0,3%, καθώς οι αυξήσεις τιμών και το θετικό μείγμα κατηγορίας προϊόντων και συσκευασίας αντισταθμίστηκαν από το δυσμενές μείγμα καναλιών διανομής.

-    Τα έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση στις αναπτυσσόμενες αγορές αυξήθηκαν κατά 4,6%, ενισχυόμενα από την αποτελεσματική εφαρμογή της στρατηγικής μας με έμφαση στο μείγμα τιμών, κατηγορίας προϊόντων και συσκευασίας, με σκοπό την ενίσχυση της αύξησης των εσόδων.

-    Τα έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση στις αναδυόμενες αγορές αυξήθηκαν κατά 3,4%, ή κατά 3,1% εάν εξαιρέσουμε την εξαγορά της Bambi, με σημαντική βελτίωση να καταγράφεται στο μείγμα προϊόντων/τιμών σε όλες τις αγορές εκτός της Νιγηρίας. Στη Νιγηρία, οι επενδύσεις με στόχο την τελική τιμή των προϊόντων μας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με επιτυχία, έχουν ενισχύσει την ανταγωνιστική μας θέση συμβάλλοντας στην αύξηση του όγκου πωλήσεων τον Οκτώβριο.

Αναμένουμε αύξηση των εσόδων από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 4.0% – 4.5% σε ετήσια βάση, συμπεριλαμβανομένης συνεισφοράς 70 μονάδων βάσης από την εξαγορά της Bambi.

Οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις στη διάρκεια του τριμήνου ήταν ευνοϊκότερες από ό,τι αναμέναμε. Για το σύνολο του έτους αναμένουμε αρνητικό αντίκτυπο ύψους €15 εκατ., μια βελτίωση της τάξης των €5 εκατ. σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή μας.

Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:

"Σε ένα τρίμηνο που ο ασυνήθιστα ψυχρός και βροχερός καιρός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συμπίεσε τον όγκο πωλήσεων στον κλάδο σε πολλές από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που αυξήσαμε ή διατηρήσαμε το μερίδιο μας στην πλειονότητα των αγορών μας και που σημειώσαμε πρόοδο με την εμπορική μας στρατηγική, η οποία βελτίωσε ακόμα περισσότερο το μείγμα προϊόντων/τιμών και συνετέλεσε στη διατήρηση της ανάπτυξης σε βασικούς τομείς που εστιάζει η στρατηγική μας όπως τα προϊόντα με το σήμα Coke, τα ανθρακούχα αναψυκτικά για ενήλικες, τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη και η καινοτομία. Είμαστε επίσης περήφανοι που ο Δείκτης Βιωσιμότητας Dow Jones μας ανέδειξε ως την πιο βιώσιμη εταιρεία ποτών και αναψυκτικών στην Ευρώπη για έκτη φορά μέσα σε επτά χρόνια.

Για το σύνολο του έτους, είμαστε ικανοποιημένοι από την επιτάχυνση που παρατηρούμε στο τέταρτο τρίμηνο, η οποία μας δίνει την πεποίθηση ότι το 2019 θα είναι μια χρονιά ισχυρής αύξησης των εσόδων μας σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και καλής ανάπτυξης των περιθωρίων κέρδους".

Coca-Cola HBC AG: Αύξηση των εσόδων και των όγκων πωλήσεων

Περιληπτική Ενημέρωση

Για άλλη μία φορά, αυξήσαμε ή διατηρήσαμε στα ίδια επίπεδα το μερίδιο αγοράς στην πλειοψηφία των αγορών μας και σημειώσαμε ικανοποιητική πρόοδο στους τομείς στρατηγικής μας εστίασης παρά τον ασυνήθιστα ψυχρό και βροχερό καιρικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που οδήγησαν σε μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων του κλάδου στην κατηγορία των έτοιμων προς κατανάλωση μη αλκοολούχων αναψυκτικών (NARTD) σε αρκετές από τις αγορές μας.

Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι καταγράφεται ικανοποιητική αύξηση του όγκου πωλήσεων σε ευρεία βάση στα προϊόντα με το σήμα Coke, τα ανθρακούχα αναψυκτικά για ενήλικες και το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων με χαμηλή και μηδενική ζάχαρη, που αποτελούν βασικούς τομείς στους οποίους εστιάζει η στρατηγική μας, καθώς και από το γεγονός ότι η καινοτομία συνεχίζει επίσης να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξή μας. Στη διάρκεια του τριμήνου, αυτοί οι τομείς, στην ανάπτυξη των οποίων στηρίζουμε τα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας, επηρεάστηκαν αρνητικά από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κυρίως στην Ελβετία, στην Αυστρία, στις αναπτυσσόμενες αγορές και στη Ρωσία. Συνολικά, οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 1,1%, ή κατά -0,1% εάν εξαιρέσουμε την εξαγορά της Bambi.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 2,3%, ή κατά 2,4% εάν εξαιρέσουμε την επίδραση που είχε η εξαγορά της Bambi, οδηγώντας σε επιτάχυνση άνω του 1% έναντι του ρυθμού αύξησης που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο και το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στις αυξήσεις τιμών, το θετικό μείγμα κατηγορίας προϊόντων και τις αλλαγές στις συσκευασίες που οδήγησαν σε βελτίωση του μείγματος συσκευασιών άμεσης κατανάλωσης κατά 260 μονάδες βάσης σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Η θετική αυτή επίδραση αντισταθμίστηκε εν μέρει από τον αντίκτυπο της στρατηγικής αύξησης των τιμών των προϊόντων μας στη Νιγηρία, όπου είμαστε ικανοποιημένοι από τις ισχυρές επιδόσεις του όγκου πωλήσεων ως αποτέλεσμα της εφαρμογής νέων και πιο προσιτών τιμών στην αγορά, που θέτουν τη βάση για αύξηση της δυναμικής μας. Εξαιρώντας την επίδραση της Νιγηρίας, τα έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 3,0%, αποδεικνύοντας περαιτέρω τα ικανοποιητικά αποτελέσματα από τη στρατηγική μας βελτίωσης της αξίας που κερδίζουμε από κάθε κιβώτιο που πουλάμε. Τα έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο αυξήθηκαν κατά 3,8%, ενισχυόμενα από τις ευνοϊκές συναλλαγματικές μεταβολές.

Η αύξηση των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση ανήλθε σε 3,4%, ή σε 2,3% εάν εξαιρέσουμε την επίδραση που είχε η εξαγορά της Bambi. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,0% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text