Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Οι τελικές λεπτομέρειες του «Ηρακλή» στη συνάντηση Σταϊκούρα, Ζαββού, τραπεζιτών

Οι τελικές λεπτομέρειες του «Ηρακλή» στη συνάντηση Σταϊκούρα, Ζαββού, τραπεζιτών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι τελικές λεπτομέρειες του «Ηρακλή» στη συνάντηση Σταϊκούρα, Ζαββού, τραπεζιτών

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια, καθώς σήμερα το απόγευμα αναμένεται να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του περίφημου νομοσχεδίου, πριν πάρει το δρόμο του για τις Βρυξέλλες.

Στην - προγραμματισμένη για τις 5 μμ - συνάντηση των επικεφαλής των τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιώργο Ζαββό, θα συζητηθούν οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου νόμου για το σχήμα των κρατικών εγγυήσεων με την επωνυμία «Ηρακλής», ώστε να οριστικοποιηθούν όλα τα βασικά θέματα.

Στο ραντεβού θα είναι παρόντες οι CEOs των τραπεζών Alpha Bank, Attica Bank, Εθνικής τράπεζας, Eurobank και τράπεζας Πειραιώς, καθώς και το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Το νομοσχέδιο πρόκειται να αποσταλεί αύριο στις Βρυξέλλες και την αρμόδια διεύθυνση Ανταγωνισμού DG Comp, καθώς και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να λάβει το «πράσινο φως» της έγκρισης.

Πάντως οι διοικήσεις των τραπεζών σε συνεργασία με τα νομικά τμήματα έχουν ήδη συμφωνήσει σε μια κοινή θέση, ενώ κρίσιμο θεωρείται το θέμα των services και των μεθόδων εποπτείας των εταιρειών που θα διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, η τελική μορφή του νομοσχεδίου δεν θα αλλάζει την υποχρέωση οι τράπεζες, προκειμένου να λάβουν την κρατική εγγύηση των 9 δισ. ευρώ, να μεταβιβάσουν στην αγορά το 50+1 των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης. Η προμήθεια, που θα καθορίζεται με βάση το 3ετές CDs, θα καταβάλλεται από το SPV που θα δημιουργείται για κάθε τιτλοποίηση ξεχωριστά.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text