Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιτυγχάνει σήμερα (Πέμπτη, 14/11/2019, ώρα 4.10 μμ) νέα υψηλά τριμήνου

Ο ΓΔ επιτυγχάνει σήμερα (Πέμπτη, 14/11/2019, ώρα 4.10 μμ) νέα υψηλά τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Πολύ ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,85% (στις 887 μονάδες) και με μεγάλο για την εποχή τζίρο (75 εκατ) διασπά ανοδικά το υψηλό κλείσιμο 20 και 60 ημερών των 882 μονάδων, γεγονός που θα ενδυναμώσει την υφιστάμενη ανοδική τάση της αγοράς.

Όλα βαίνουν καλώς, ο ΓΔ έχει υποβληθεί επιτυχώς όπως δείχνει σε πεντάμηνη δημιουργική παγίωσή της μεγάλης ανόδου (περίπου +40%) του πρώτου εξαμήνου 2019 κινούμενος στο οριζόντιο εύρος των 800-900 μονάδων, οι εντός του 5μήνου ροές χρήματος ήταν θετικές με τον ΟΒV σήμερα να σημειώνει νέο υψηλό πενταμήνου και έτους και το διεθνές περιβάλλον να είναι ευνοϊκότατο (ανοδικό) για περαιτέρω άνοδο του ΓΔ.

Η αισιοδοξία μας θα αμφισβητηθεί μόνον αν ο ΓΔ διορθώσει άμεσα έντονα χάνοντας το μισό της 4ήμερης μέχρις στιγμής ανάκαμψης κλείνοντας κάτω των 870 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το υψηλό τριμήνου των 882 μονάδων (+1,30%), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 90% σε 95 αγοράζοντας μετοχές που θα αναφερθούν παρακάτω.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ 10 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΕΕ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΤΚΑ, ΠΡΟΦ, ΑΤΤ και ΣΕΝΕΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -1%.

Η μετοχή της ημέρας : παρά την μεγάλη άνοδο του ΓΔ καμία μετοχή δεν πληροί τα κριτήρια (μέγεθος ποσοστιαίας ανόδου σε συνδυασμό με τους όγκους) ώστε να ονομαστεί μετοχή της ημέρας.

Όμως, αρκετά εντυπωσιακές με ανόδους άνω του +2% είναι οι μετοχές που πραγματοποιούν εκτίναξη από πολύ χαμηλά επίπεδα διόρθωσης όπως οι, ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΠΛΑΙΣ, ΙΝΤΚΑ και ΕΧΑΕ, αλλά οι όγκοι τους δεν είναι τόσο μεγάλοι ώστε να θεωρήσουμε ότι διαγράφουν «ακίδες» πυθμένα.

Οι μετοχές που διέγραψαν τις τελευταίες μέρες ακίδα πυθμένα, όπως οι ΕΕΕ, ΛΑΜΔΑ, MLS εμφανίζουν κόπωση ανόδου και όγκων (η ΜΛΣ διορθώνει μάλιστα για δεύτερη μέρα σήμερα). Όμως, η γενική αγορά τις ευνοεί για περαιτέρω άνοδο.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν σήμερα οι ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ καθώς επίσης και ο κλαδικός τους δείκτης ΔΤΡ, γεγονός ευνοϊκό και για τις μη-τραπεζικές μετοχές.

Ποιές μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ σήμερα :  οι πρώτες υποψήφιες είναι οι ΕΧΑΕ και ΜΠΕΛΑ και οι δεύτερες ΤΕΝΕΡΓ και ΣΕΝΕΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text