Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νέες καταγγελίες για κρούσματα κακοδιαχείρισης στην Creta Farms

Νέες καταγγελίες για κρούσματα κακοδιαχείρισης στην Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες καταγγελίες για κρούσματα κακοδιαχείρισης στην Creta Farms

Της Δήμητρας Μανιφάβα

Την ώρα που η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της Creta Farms εισέρχεται στην τελική ευθεία –η καταληκτική προθεσμία και ώρα είναι η 18η Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.– συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η δικαστική διάσταση της υπόθεσης. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στον οικονομικό εισαγγελέα ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ένας εκ των ιδρυτών και βασικών μετόχων της Creta Farms, στο πλαίσιο της διερεύνησης από τις δικαστικές αρχές του εάν έχουν διαπραχθεί από τη διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα που έχει διαταχθεί σχετίζεται –όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» από το καλοκαίρι– με όσα εντόπισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τόσο στο πόρισμα ελέγχου που διενήργησε η PwC όσο και στις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο Κ. Δομαζάκης εις βάρος κυρίως του αδελφού του Μάνου και άλλων μελών της διοίκησης. Ο Κ. Δομαζάκης, μάλιστα, στις 10 Οκτωβρίου 2019 προχώρησε στην κατάθεση μιας ακόμη αγωγής κατά της Creta Farms, από την οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία όχι μόνο για την τύχη των 11,6 εκατ. ευρώ με τα οποία ισχυρίζεται ότι δάνεισε την εταιρεία και δεν έλαβε πίσω, αλλά και για «ύποπτες» διαδρομές άλλων ποσών.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, στην αγωγή προβαίνει στους ακόλουθους ισχυρισμούς:

– Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2013-Νοεμβρίου 2015, η Creta Farms φέρεται να έχει καταβάλει ποσό περίπου 575.000 ευρώ σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων (σ.σ. τα ακριβή στοιχεία είναι σε γνώση της «Κ»). Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον Κ. Δομαζάκη, «δεν αποτελεί τίμημα για πραγματικά παρασχεθείσες υπηρεσίες, αλλά καταβλήθηκε για αλλότριους προς την εταιρεία σκοπούς και επί προφανή και αυταπόδεικτη περιουσιακή βλάβη αυτής».

– Κατά το χρονικό διάστημα από 17/12/2015 έως 11/12/2017 έγιναν 18 αποστολές χρημάτων από την Creta Farms στην εταιρεία Novaplot Enterprises Ltd, συνολικού ύψους 410.200 ευρώ. Σημειώνεται ότι η Novaplot είναι η εταιρεία που είχαν συστήσει στην Κύπρο οι αδελφοί Δομαζάκη και κατέχουν από 50% έκαστος. Σε αυτήν είχαν μεταβιβάσει τα σήματα και τις ευρεσιτεχνίες της Creta Farms. Οι παραπάνω αποστολές, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο Κ. Δομαζάκης, πραγματοποιήθηκαν με ενυπόγραφες εντολές του αδελφού του Μάνου βάσει ανύπαρκτων συμβάσεων. Από το ποσό των 410.200 ευρώ, ποσό 318.000 ευρώ περίπου κατέληξε σε προσωπικό λογαριασμό του Μ. Δομαζάκη στις ΗΠΑ. Στη Novaplot μεταφέρθηκε ακόμη ένα ποσό 80.000 ευρώ. Μέρος αυτού, και συγκεκριμένα περίπου 57.000 ευρώ, μεταφέρθηκε επίσης σε λογαριασμό του Μ. Δομαζάκη.

– Κατά το χρονικό διάστημα από 19/9/2017 έως 28/2/2018, η Creta Farms κατέβαλε σε διαφημιστική εταιρεία ποσό 124.000 ευρώ για υπηρεσίες που ποτέ δεν της παρασχέθηκαν.

– Η Creta Farms κατέβαλε 1,78 εκατ. ευρώ για έργα βελτιώσεων στις εγκαταστάσεις της στο Ρέθυμνο τα έτη 2011 και 2013, 2014 και 2015, έργα που σύμφωνα με τον Κ. Δομαζάκη δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

– Η εταιρεία φέρεται επίσης να κατέβαλε το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για εγκατάσταση λογισμικού SAP, το οποίο, όμως, όπως καταγγέλλεται, είναι παρηκμασμένο και διάτρητο.

– Επιπλέον, η εταιρεία δεν προέβη σε απογραφή την τελευταία πενταετία. Ο Κ. Δομαζάκης υποστηρίζει ότι κατόπιν επιμονής του έγινε μία, τον Σεπτέμβριο του 2018, κατά την οποία αποκαλύφθηκε έλλειμμα 90 τόνων έτοιμων και ημιέτοιμων προϊόντων αξίας 300.000 ευρώ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text