Αρχική | Τμήμα Στατιστικών | Μετοχές: Καθημερινά στατιστικά στοιχεία επί τιμών και συναλλαγών

Μετοχές: Καθημερινά στατιστικά στοιχεία επί τιμών και συναλλαγών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μετοχές: Καθημερινά στατιστικά στοιχεία επί τιμών και συναλλαγών

Ο παρών πίνακας, "Στατιστικά Τιμών - Συναλλαγών", είναι από τους πλέον ενδιαφέροντες και πολύτιμους πίνακες που βρίσκονται στο eurocapital.gr.  Ο πίνακας αυτός μας δίνει μία σύντομη, πλην όμως πολύ κατατοπιστική και χρήσιμη εικόνα για κάθε διαπραγματευόμενη μετοχή. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τους νέους επενδυτές, οι οποίοι δε γνωρίζουν τα “χαρακτηριστικά” της κάθε μετοχής, ενώ είναι χρήσιμος και για τους παλαιότερους επενδυτές καθ’ όσον, η φυσιογνωμία των μετοχών, μεταβάλλεται αισθητά μέσα στη διάρκεια του χρόνου.

Ο πίνακας εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Μπορείτε να τον δείτε σε περιβάλλον "φύλλου εργασίας" πατώντας εδώ.
Τα στοιχεία του πίνακα “Στατιστικά Τιμών - Συναλλαγών” υπολογίζονται αυτόματα και ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.

Ορισμένα στοιχεία του πίνακα που χρειάζονται επεξήγηση (η επεξήγηση δίδεται με βάση το όνομα της στήλης).

- Κεφαλαιοποίηση (€): Η κεφαλαιοποίηση κατά την ημέρα ενημέρωσης του πίνακα
- Μεταβολή τιμής από 31/12/2019 (υπολογισμός με αναπροσαρμοσμένες τιμές)
- Μεταβολή τιμής από 31/12/2018 (υπολογισμός με αναπροσαρμοσμένες τιμές)
- Διακύμανση της τιμής (ο υπολογισμός γίνεται με βάση τη χαμηλότερη τιμή ("χαμηλό") του έτους)
- Μέσος Όρος τιμής 2020 (αναφέρεται στον αριθμητικό μέσο όρο, χωρίς στάθμιση με τον όγκο συναλλαγών - είναι χρήσιμο για τον επενδυτή να γνωρίζει πώς συγκρίνεται η σημερινή τιμή σε σχέση με το μέσο όρο ολόκληρου του έτους, ή του προηγούμενου έτους)
- Μέσος όρος της αξίας συναλλαγών της μετοχής κατά το 2018- % επί του συνόλου (τί ποσοστό της αξίας των συναλλαγών της συνολικής αγοράς απετέλεσε η αξία των συναλλαγών επί της μετοχής, κατά τα έτη (ανάλογα με τη στήλη) 2018, 2019 και 2020)
- Εμπορευσιμότητα (υπολογίζεται με βάση το συνολικό όγκο συναλλαγών σε ένα έτος δια του συνολικού αριθμού των μετοχών μιας εταιρίας)
- Μέσος όρος όγκου. Υπάρχουν στοιχεία για τα έτη 2018, 2019 και 2020 (τα στοιχεία του όγκου αναπροσαρμόζονται στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και στις εταιρικές πράξεις που επηρεάζουν τον αριθμό των μετοχών)
- Στοιχεία αριθμού πράξεων:
Στατιστικά επί του αριθμού των πράξεων για την κάθε μετοχή. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο οποίο πολλοί δε δίνουν σημασία και περιορίζονται μόνο στην αξία και τον όγκο συναλλαγών. Όμως, ενδιαφέρει να γνωρίζουμε και με πόσες πράξεις επιτυγχάνεται ο όγκος των συναλλαγών. Η μεταβολή του αριθμού των πράξεων μας δείχνει την εξέλιξη του ενδιαφέροντος του επενδυτικού κοινού για μία μετοχή, αλλά και την ευκολία ή τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει κάποιος που επιθυμεί να αγοράσει ή να πουλήσει τη μετοχή.
- Στοιχεία κατοχής από Αμοιβαία Κεφάλαια: Ίσως είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία των στατιστικών (στοιχεία που δημοσιεύονται μόνον από το ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ), αφού μας δείχνουν το μέγεθος του έμπρακτου ενδιαφέροντος των Αμοιβαίων Κεφαλαίων για την κάθε μετοχή.
- Σύνολο μετοχών της συγκεκριμένης εταιρίας σε όλα τα Αμοιβαία Κεφάλαια (αφορά στο σύνολο των μετοχών που βρίσκονται στα μετοχικά χαρτοφυλάκια όλων των ελληνικών αμοιβαίων κεφαλαίων κατά το τελευταίο τρίμηνο για το οποίο έχουν δημοσιευθεί στοιχεία)
-% μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που κατέχεται από το σύνολο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων (προκύπτει από τη διαίρεση του αριθμού των μετοχών που κατέχουν τα Αμοιβαία Κεφάλαια, δια του αριθμού των μετοχών της εταιρίας, στη συγκεκριμένη ημερομηνία (οι αριθμοί των μετοχών δεν αναπροσαρμόζονται στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου).
-Αριθμός των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που κατέχουν τη μετοχή το τρέχον τρίμηνο (ως τρέχον τρίμηνο νοείται το τελευταίο τρίμηνο για το οποίο έχουν δημοσιευθεί στοιχεία -αυτά δημοσιεύονται για τα τέλη Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου)

Για περισσότερες πληροφορίες ή και προτάσεις σας για εμπλουτισμό των στοιχείων, επικοινωνήστε μαζί μας στο eurocapital.gr@gmail.com ή στο 2103242032.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: