Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πλησιάζει απειλητικά σήμερα (Δευτ, 18/11/19) το υψηλό έτους των 900 μονάδων

Ο ΓΔ πλησιάζει απειλητικά σήμερα (Δευτ, 18/11/19) το υψηλό έτους των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs είναι η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει καλή άνοδο +0,90% (στις 893 μονάδες, στις 4.00 μμ) με καλό όγκο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους δύο αντιπροσωπευτικούς για εμάς ξένους δείκτες, τους DAX και Nasdaq, να κινούνται σε νέα υψηλά έτους παρέχοντας ανοδική επιβεβαίωση στον ΓΔ.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να σημειώνει νέα υψηλά τετραμήνου απειλώντας το θερινό υψηλό έτους των 900 μονάδων το οποίο αν διασπάσει ανοδικά , τότε θα έχει την ορμή για την προσέγγιση του ψυχολογικού φράγματος των 1000 μονάδων.

Θα διατηρούμε τα θετικά αισθήματά μας όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον μέσον άξονα των 875 μονάδων μεταξύ ΥΚ20 και ΧΚ20, ο οποίος άξονας σε 2-3 μέρες θα συμπέσει με την γραμμή του ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες αγορές με τα λιγοστά μετρητά που μας έχουν απομείνει θα γίνουν αν ο ΓΔ ξεπεράσει την κορυφή των 900 μονάδων.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 5 μετοχές, οι ΜΛΣ, ΠΕΙΡ, ΟΤΟΕΛ, ΠΛΑΘ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΠΕΙΡ που με μεγάλη άνοδο +6% και με μεγάλους όγκους, 2,4 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής, διασπά ανοδικά έγκυρη αντίσταση δίδοντας ισχυρό σήμα αγορών.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα μόνον η ΠΕΙΡ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης δίνει μόνον η ΕΥΔΑΠ η οποία μέχρι το κλείσιμο μπορεί να τα αναιρέσει.

Πολύ θετικό σημάδι είναι το γεγονός ότι πολλές μετοχές τείνουν να διασπάσουν ανοδικά έγκυρες αντιστάσεις όπως οι, ΑΡΑΙΓ, ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ, ΦΡΛΚ, ΚΟΥΕΣ, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΚΡΙ, ΜΟΗ, ΔΕΗ , ΑΔΜΗΕ. Αντίθετα, μόνον η ΠΛΑΘ κινείται κοντά σε έγκυρη στήριξη καθώς και η αναφερθείσα ΕΥΔΑΠ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι τραπεζικές, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, και ΕΥΡΩΒ συν μια μη-τραπεζικη, την ΜΠΕΛΑ.

Μεγάλους όγκους συσσώρευσης διακινούν σήμερα οι, ΜΛΣ, ΠΕΙΡ, ΟΤΟΕΛ, ΜΥΤΙΛ, ενώ καμία εμπορεύσιμη μετοχή δεν διακινεί μεγάλους όγκους διανομών επιβεβαιώνοντας της ανοδικότητα της συνεδρίασης.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text