Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για να επιβάλει ο Τραμπ δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για να επιβάλει ο Τραμπ δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για να επιβάλει ο Τραμπ δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να επιβάλλει δασμούς σε εισαγόμενα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά σύμφωνα με το ''Section 232'' και ίσως χρειαστεί να βρει άλλους τρόπους αν θέλει να επιμείνει σε δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από Ευρώπη ή Ιαπωνία, αναφέρουν ειδικοί, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Τραμπ δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια την περασμένη Πέμπτη όταν έληξε η προθεσμία για την επιβολή δασμών έως και 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία ή τη Νότια Κορέα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανέμεναν μια άλλη καθυστέρηση στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου καθώς η διοίκησή του επιδιώκει ευρύτερες εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία.

Ωστόσο, η αρχική εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο δεν αφορούσε το εμπόριο αυτοκινήτων, ενώ οι συνομιλίες με την ΕΕ δεν έχουν ξεκινήσει επίσημα καθώς οι δύο πλευρές παραμένουν σε αντίθεση όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις.

"Δεν βλέπω τον νόμο να δίνει στον πρόεδρο άλλες επιλογές εκτός από τη λήψη μέτρων κατά των εισαγωγών ή να αποφασίσει να μην αναλάβει δράση και η υπόθεση να κλείσει ως έχει", δήλωσε η Jennifer Hillman, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Georgetown Law School.

Με το να μην ενεργήσει εντός της προθεσμίας, ο Τραμπ έχει χάσει την εξουσία του να επιβάλει τους δασμούς του ''Section 232'', πρόσθεσε ο Clark Packard, ένας σύμβουλος εμπορικής πολιτικής του RStreet.org.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text