Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα (Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019) μπορεί ο ΓΔ να διασπάσει το θερινό υψηλό των 900 μονάδων

Ούτε σήμερα (Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019) μπορεί ο ΓΔ να διασπάσει το θερινό υψηλό των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μέτρια κρίνουμε την  σημερινή συνεδρίαση καθώς, από την μια μεριά ο ΓΔ (+0,10%, στις 889 μονάδες, στις 3.30 μμ) κρατιέται καλά πολύ κοντά στο υψηλό έτους των 900 μονάδων, αλλά από την άλλη μεριά ο ίδιος δείκτης σημειώνει σήμερα τέταρτη απανωτή αποτυχία να ξεπεράσει το εν λόγω υψηλό από το οποίο απέχει μόλις 11 μονάδες ή 1,20% (σε τιμές κλεισίματος). Εκτός αυτού, ο ΓΔ διαγράφει σήμερα, όπως και χθες, ένα βραχυχρονίως δυσμενές ημερήσιο κηροπήγιο τύπου «διάττοντα» (άνοιγμα χαμηλά, ενδοημερήσιο υψηλό πολύ ψηλά, στις 895 μονάδες, και τρέχον χαμηλά, στο σημείο ανοίγματος) που δείχνει ισχυρές αντιστάσεις.

Επειδή ο ΓΔ βρίσκεται σε καθαρή ανοδική τάση ελπίζουμε ότι η εκπόρθηση των 900 μονάδων θα είναι θέμα ημερών ή ολίγων εβδομάδων.

Θα εγκαταλείψουμε τα αισιόδοξα αισθήματά μας αν ο ΓΔ χάσει το μισό της ανόδου της περασμένης εβδομάδας κλείνοντας κάτω των 873 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το οριακά θετικό πρόσημο του ΓΔ, τα 2/3 των μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό ενώ καμία μετοχή, εκτός της ΜΛΣ, δεν εμφανίζει σήμερα μεγάλη μεταβλητότητα πέραν του ±3% κάνοντας την συνεδρίαση να μοιάζει με αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας : και πάλι, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, είναι η ΜΛΣ (+20% μεν 250 χιλ τεμάχια) προχωρώντας προς τα 2 ευρώ από το 1 ευρώ του πρόσφατου πυθμένα και τα 4,50 ευρώ προ διμήνου. Φαίνεται ότι η εταιρία δεν θα έχει την τύχη της ΦΦ όπως άδικα φοβήθηκε η αγορά πριν 5-10 μέρες.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Τείνουν να πραγματοποιήσουν τέτοιες ανοδικές διασπάσεις οι, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, ΚΟΥΕΣ, ΑΡΑΙΓ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΟΕΛ ενώ καμία μετοχή δεν τείνει αντίστροφη καθοδική διάσπαση.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι ΠΕΙΡ και ΕΤΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους. Ένδειξη ότι διάγουμε ανοδική αγορά με αυτοενισχυόμενη τάση.

Μεγάλον όγκο συναλλαγών σημειώνει  σήμερα μόνον ο ΟΤΕ και με άνοδο τιμής +1% (ένδειξη συσσώρευσης τίτλων).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text