Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η «Μυτιληναίος» προχωράει στην έκδοση πενταετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

Η «Μυτιληναίος» προχωράει στην έκδοση πενταετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η «Μυτιληναίος» προχωράει στην έκδοση πενταετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

Της Χρύσας Λιάγγου

Στην έκδοση πενταετούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ προτίθεται να προχωρήσει η «Μυτιληναίος» για τη χρηματοδότηση των σχεδίων της. Η διαδικασία θα «τρέξει» μέσω της θυγατρικής της «Μυτιληναίος» με έδρα το Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2024 θα προχωρήσει υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως ενεργοί συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank, Eurobank Ergasias S.A. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως επικεφαλής διαχειριστές (Lead Managers). Η παρουσίαση ξεκίνησε από χθες στην Αθήνα. Ενόψει της έκδοσης, ο οίκος Fitch αξιολογεί τη «Μυτιληναίος» στο επίπεδο ΒΒ με σταθερό outlook, φέρνοντας την εταιρεία υψηλότερα από την αξιολόγηση της χώρας και των τραπεζών, εξέλιξη που δημιουργεί ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για την άντληση κεφαλαίων ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η αξιολόγηση στηρίζεται στο διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ της εταιρείας, το επιχειρηματικό μοντέλο, τις καθετοποιημένες δραστηριότητες στη μεταλλουργία καθώς και την ισχυρή και ενισχυόμενη θέση στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού, που προσφέρει ένα «μαξιλάρι» έναντι της μεταβλητότητας στις ταμειακές ροές.

Το σταθερό outlook αντανακλά την προσδοκία ότι το διαφοροποιημένο προφίλ της εταιρείας και η αυξανόμενη δραστηριοποίηση στον κλάδο κοινής ωφέλειας θα μετριάσουν τις πιέσεις στον κλάδο μεταλλουργίας και κατασκευών EPC, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Επίσης, αντανακλά την εκτίμηση της Fitch ότι η εταιρεία θα προχωρήσει με αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών και μικρές εξαγορές, διατηρώντας ένα συντηρητικό χρηματοοικονομικό προφίλ. Η «Μυτιληναίος» αναμένεται να επενδύσει περί τα 400 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια (2019-2021) σε νέα έργα, εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ αφορούν τον υπερσύγχρονο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου ισχύος 826 MW στο ενεργειακό συγκρότημα Αγ. Νικολάου στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την εταιρεία, το εργοστάσιο θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text