Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το deal με τους ομολογιούχους

Folli Follie: Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το deal με τους ομολογιούχους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το deal με τους ομολογιούχους

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Στην προγραμματισμένη, εκτός απροόπτου, για σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie Group (FFG) αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το σύνολο της προτεινόμενης συμφωνίας για την εξυγίανση της χειμαζόμενης εταιρείας.

οηγούμενες ημέρες, αναφέρουν πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ στελεχών της διοίκησης της FFG και εκπροσώπων των ομολογιούχων στο Λονδίνο. Εκεί συζητήθηκε το πλαίσιο του προτεινόμενου σχεδίου χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, επί του οποίου καλείται πλέον η εταιρεία, δια του Διοικητικού της Συμβουλίου, να τοποθετηθεί.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή υπάρχουν έντονη κινητικότητα και ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες επί του term sheet. Βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, εντοπίζονται ακόμη ορισμένα εκκρεμή θέματα, για τα οποία υπάρχουν διαρκείς διαβουλεύσεις. Αμφότερες πλευρές, πάντως, εμφανίζονται να έχουν προχωρήσει σε κινήσεις εκατέρωθεν υποχωρήσεων και συμβιβασμών, προκειμένου να καταστεί εφικτή μια συμφωνία, κάτι που μένει να αποδειχθεί.

Συνεδρίαση του Δ.Σ.

Όπως αναφέρθηκε, σήμερα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας με κύριο θέμα συζήτησης την προτεινόμενη συμφωνία εξυγίανσης και θεωρείται πολύ πιθανόν να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των επόμενων ενεργειών από πλευράς FFG. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για "δύσκολες αποφάσεις”, καθώς δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι το πλαίσιο της συμφωνίας εξυπηρετεί όλα τα συμφέροντα που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. και ευρύτερα εντός και εκτός Ομίλου.

Σε προγενέστερο χρόνο η διοίκηση της FFG έχει αναφέρει πως εάν δεν επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία εξυγίανσης με την υποστήριξη των ad hoc ομολογιούχων, τότε η εταιρεία θα αναγκαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης. Το γεγονός ότι το προτεινόμενο σχέδιο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της FFG είναι και η μόνη ορατή οδός για τη διάσωση της, έστω και κατά πολύ μικρότερης σε δραστηριότητα και μέγεθος, εταιρείας, καθώς και οι σημαντικές παραχωρήσεις που δίδονται στους κύριους ομολογιούχους – πιστωτές αναμένεται να βαρύνουν στις τελικές αποφάσεις της διοίκησης.

Ανταλλάγματα

Σημειώνεται πως στην Ad Hoc Committee των ομολογιούχων μετέχουν οι Oasis Management, Mercier Vanderlinden, Kyma ital, η Bank Of China (Luxembourg) και η βελγική AG Insurance, εκπροσωπώντας πιστωτές που κατέχουν ένα σημαντικό μέρος (εκτιμάται άνω του 40% των ενέγγυων πιστωτών) των ομολογιών που είχε εκδώσει η εταιρεία.

Μεταξύ των ανταλλαγμάτων που ζήτησαν οι ομολογιούχοι για να δεχθούν το σχέδιο εξυγίανσης που μεταφράζεται σε κούρεμα των απαιτήσεών τους, περιλαμβάνονται ποσοστό στην OpsCo (η εταιρεία στην οποία, βάσει της πρότασης, περνούν εμπορικές δραστηριότητες, τα brands, συμμετοχές, αποθέματα κλπ), εγγύηση (μέσω ομολογιακού δανείου) ύψους 20 εκατ. ευρώ, ακίνητα (δεσμευμένα σήμερα από το Ελληνικό Δημόσιο) της εταιρείας καθώς και άλλα ανταλλάγματα, ενώ μένει να διαπιστωθεί τι θα συμβεί με τις μετοχές της Dufry που κατέχει η FFG.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text