Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019), να κινείται λίγο κάτω του υψηλού έτους των 900 μονάδων τις οποίες δεν μπορεί ξεπεράσει

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019), να κινείται λίγο κάτω του υψηλού έτους των 900 μονάδων τις οποίες δεν μπορεί ξεπεράσει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μέτρια χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,76%, στις 884 μονάδες, στις 3.20 μμ), από την μια μεριά δεν μπορεί να διασπάσει ανοδικά το υψηλό έτους των 900 μονάδων και από την άλλη μεριά κρατά επιτυχώς το 80% των κερδών της δεκαήμερης ανόδου +4,40% των αρχών Νοεμβρίου.

Όπως φαίνεται στο γράφημα, ο ΓΔ κατά τις τελευταίες μέρες κυμαίνεται στο πολύ στενό εύρος  των 884-893 μονάδων (±0,50%) το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για την επίθεση κατά των 900 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον μέσον άξονα των 875 μονάδων του μηνιαίου εύρους του, εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα η κατάκτηση των 900 μονάδων, γεγονός που είναι λογικό αφού έχει προηγηθεί εξάμηνη περίοδος παγίωσης στο εύρος των 800-990 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Τι κατά 95% με μετοχές και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ αλλά καμία μετοχή δεν παρουσιάζει μεταβλητότητα μεγαλύτερη του ±3% επιβεβαιώνοντας ότι διάγουμε ημέρα ανάπαυλας.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Κατ εξαίρεση, η ΟΤΟΕΛ αν κλείσει με άνοδο άνω του +2% και με όγκο άνω των 100 τεμαχίων, θα μπορούσε να ονομασθεί σαν μετοχή της ημέρας καθώς διασπά μεσοχρόνιο σχηματισμό συνέχισης με επίτευξη υψηλού έτους αντιδρώντας στην χθεσινή δημοσίευση αρκετά ικανοποιητικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου 2019.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα μόνον η ΟΤΟΕΛ και αντίστροφα σήματα πώλησης καμία μετοχή.

Νέα υψηλά – νέα χαμηλά : μόνον η ΟΤΟΕΛ σημειώνει νέα υψηλά έτους.

Καμία μετοχή δεν παρουσιάζει σήμερα αυξημένη κίνηση συναλλαγών εκτός της ΟΤΟΕΛ.

Ο ΔΤΡ χαρακτηριζόμενος από υψηλό συντελεστή beta (μεταβλητότητας σε σχέση προς τον ΓΔ) χάνει αυτή τη στιγμή το διπλάσιο από τον ΓΔ (-1,40 σε σχέση με το -0,70% του ΓΔ) χωρίς βέβαια να δημιουργεί πρόβλημα στην ανοδική τάση του.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text