Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Eurostat : Σταθερά αμετακίνητη η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη

Eurostat : Σταθερά αμετακίνητη η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αμετάβλητη παρέμεινε τον Ιούλιο του 2010 η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας πιο αδύναμη εικόνα από την αναμενόμενη από αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Επίσης, η Eurostat αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμηση της για τον Ιούνιο, αναφέροντας ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,2% στην Ευρωζώνη, αντί για 0,1% που προέβλεπε προηγουμένως.

Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της παραγωγής κατά 0,2% τον Ιούλιο.

Η παραγωγή παρέμεινε επίσης αμετάβλητη στην ΕΕ των ''27'', στις οποίες περιλαμβάνονται η Βρετανία και η βιομηχανική δύναμη Πολωνία.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 7,1% στην Ευρωζώνη και 6,8% στην ΕΕ των ''27'', σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2009.

Η παραγωγή των μη διαρκών καταναλωτικών προϊόντων αυξήθηκε τον Ιούλιο του 2010 κατά 0,1% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ των ''27'', σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών προϊόντων μειώθηκε κατά 0,6% στην Ευρωζώνη και κατά 0,8% στην ΕΕ των ''27''.

Η παραγωγή ενέργειας μειώθηκε κατά 0,1% στην Ευρωζώνη και κατά 0,4% στην ΕΕ των ''27''

Μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης, για τα οποία υπάρχουν στοιχεία, η μεγαλύτερη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής σημειώθηκε στην Φιλανδία κατά 3,6% και στην Ελλάδα κατά 2,5%.

Η παραγωγή στην Γαλλία αυξήθηκε 0,9%, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη στην ισχυρότερη βιομηχανικά χώρα της Ευρωζώνης, τη Γερμανία.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text