Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες | ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ : Εξαγορά της αλυσίδας τροφίμων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΟΡΥΦΗ

ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ : Εξαγορά της αλυσίδας τροφίμων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΟΡΥΦΗ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ : Εξαγορά της αλυσίδας τροφίμων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΟΡΥΦΗ

Η "ΑΛΦΑ-BΗTA" ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η συμφωνία για την εξαγορά της αλυσίδας τροφίμων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΟΡΥΦΗ Α.Ε.. Η εξαγορά αυτή που αφορά 11 καταστήματα και ένα κέντρο διανομής θα ενισχύσει τη θέση της "ΑΛΦΑ-BΗTA", ιδιαίτερα στη Θράκη όπου η παρουσία της μέχρι πρότινος δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητή. 

Ο κος Κώνσταντίνος Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος της "ΑΛΦΑ-BΗTA", σχολίασε: "Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους στην οικογένεια της ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ όπου από κοινού πλέον πεαριμένουμε να εξυπηρετήσουμε τους νέους πελάτες μας της ΚΟΡΥΦΗ Α.Ε.". To δίκτυο της ΚΟΡΥΦΗ Α.Ε. αποτελείται από 11 καταστήματα με μέση επιφάνεια πώλησης 800τμ περίπου και από ένα κέντρο διανομής. Η εξαγορά περιλαμβάνει την κυριότητα 2 ιδιόκτητων καταστημάτων καθώς και του κέντρου διανομής. 

Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται σε 7,04 εκατ. Ευρώ υποκείμενη συμβατικών προσαρμογών. Οι οικονομικές καταστάσεις της ΚΟΡΥΦΗ Α.Ε. θα ενσωματωθούν σε αυτές της "ΑΛΦΑ-BΗTA" από την 23 Νοεμβρίου 2009. Επιπλέον, τα καταστήματα της ΚΟΡΥΦΗ Α.Ε. θα αναβαθμιστούν σταδιακά και θα φέρουν την επωνυμία της "ΑΛΦΑ-BΗTA". 

Η "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανικού εμπορίου τροφίμων. Ιδρύθηκε το 1969 και είναι μέλος του Βελγικού Ομίλου Delhaize από το 1992. Την 30.09.2009 ο όμιλος "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" λειτουργούσε 204 καταστήματα (155 καταστήματα λιανικής, 10 cash-and-carry και 39 καταστήματα δικαιόχρησης). Κατά το 2008, οι Ενοποιημένες Πωλήσεις ανήλθαν σε 1.337,1 εκατ. ΕΥΡΩ και τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων σε 41,0 εκατ. ΕΥΡΩ. Η "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ABK) από το 1990.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text