Αρχική | Άποψη | Άποψη (Γιάννης Σιάτρας) | Ελάτε να φτιάξουμε αυτό που δεν ξανάγινε ποτέ!

Ελάτε να φτιάξουμε αυτό που δεν ξανάγινε ποτέ!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελάτε να φτιάξουμε αυτό που δεν ξανάγινε ποτέ!

Στη ζωή μου, είχα την τύχη να βρεθώ σε πολλές θέσεις αγώνα. Στο περιοδικό “ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ”, επί 15 χρόνια, αγώνας εναντίον των ανέντιμων επιχειρηματιών, των ανεπαρκών ελεγκτικών αρχών και των κομπιναδόρων της χρηματιστηριακής αγοράς. Αργότερα, από το 2005, ο χώρος των αγώνων μου έγινε το www.eurocapital.gr. Και από τις αρχές του 2011, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ (www.forologoumenos.gr) του οποίου υπήρξα ιδρυτής και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος. Μέσα από τον Σύλλογο, επικεντρωθήκαμε στον αγώνα εναντίον του άδικου και ασυνεπούς Κράτους, εναντίον της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Όπως προανέφερα, στη ζωή μου υπήρξα τυχερός. Η τύχη αυτή, σήμερα με οδήγησε να γνωρίσω μία ομάδα χαρισματικών ανθρώπων και να ενώσω τις δυνάμεις μου στον δικό τους αγώνα. Στον αγώνα για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, για την Ελλάδα της δουλειάς και της δημιουργίας. Είναι η ομάδα της νέας πολιτικής κίνησης “Δημιουργία ξανά!”. Είναι το ρυάκι που ξεκίνησε μικρό πριν από μερικούς μήνες. Και το οποίο συναντήθηκε με άλλα ρυάκια, άλλων δημιουργικών Ελλήνων και το οποίο σιγά σιγά γίνεται χείμαρρος, που κατακλύζει τη χώρα, για να ξαναγίνει η Ελλάδα χώρα παραγωγής ιδεών, αγαθών, πολιτισμού και αξιοπρέπειας.

Βαθύτατα πολιτικοποιημένος μέχρι σήμερα, αλλά πεισματικά ακομμάτιστος, αποφάσισα να πάψω να είμαι αμέτοχος. Αποφάσισα να ενώσω και γω τις δυνάμεις μου με τις δυνάμεις άλλων συμπολιτών μου και να παλέψουμε για να αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου.
Στις 11 Μαρτίου 2012, η  Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της “Δημιουργία ξανά!” με εξέλεξε ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ σήμερα υπέβαλα αίτηση υποψηφιότητας για την εκλογή μου ως βουλευτή της Β’ Αθηνών, κατά τις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Έχοντας πραγματοποιήσει εκατοντάδες ομιλίες στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία, αύριο Παρασκευή 6 Απριλίου, θα κάνω την πρώτη μου πολιτική ομιλία. Θα αναπτύξω τις θέσεις της “Δημιουργία ξανά!” για τη φορολογία.

Οι θέσεις της “Δημιουργία ξανά!” για τη φορολογία, επικεντρώνονται σε δύο βασικούς “πυλώνες”.

Ο πρώτος “πυλώνας” είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η φοροδιαφυγή αποτελεί ένα έγκλημα εναντίον της κοινωνίας και είναι -σε πολύ μεγάλο βαθμό- ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν την οικονομία και την κοινωνία μας σε πτώχευση.

Ο δεύτερος “πυλώνας” είναι η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του Κράτους και του φορολογούμενου. Και επειδή οι λέξεις αυτές τείνουν πλέον να χάσουν το νόημα και την αξία τους, η δική μας πρόταση, ορίζει ότι, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα γίνει μέσα από την “αυτο-δέσμευση” της δημόσιας διοίκησης.

Η δημόσια διοίκηση θα αυτοδεσμευτεί ότι, δε θα έχει δικαίωμα να μεταβάλλει αιφνίδια, ή σε μεγάλο βαθμό τους παράγοντες εκείνους που προσδιορίζουν τις φορολογικές υποχρεώσεις των φορολογούμενων.

Η δημόσια διοίκηση θα αναγνωρίσει ότι υπάρχει ένα “κατώτατο εισοδηματικό επίπεδο διαβίωσης” για κάθε άνθρωπο και για κάθε οικογένεια, το οποίο θα δεσμευθεί ότι δε θα μπορεί να φορολογήσει.

Η δημόσια διοίκηση θα δεσμευθεί ότι δε θα μπορεί να φορολογήσει (για οποιοδήποτε λόγο ή αιτία) ένα φυσικό πρόσωπο ή μία επιχείρηση, πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό των εισοδημάτων τους (“ποσοστιαία φορολογική ασπίδα”).

Η δημόσια διοίκηση θα δεσμευθεί ότι θα καθιερώσει τις “δεσμευτικές για το Κράτος γνωμοδοτήσεις”, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει μία εγγύηση για τον φορολογούμενο ή για τον επενδυτή ότι, αυτό που του λένε ότι ισχύει σήμερα, δε θα ανατραπεί μετά από μερικά χρόνια από τον οποιονδήποτε φορολογικό ελεγκτή ή διευθυντή ΔΟΥ.

Η δημόσια διοίκηση θα δεσμευθεί σε αρκετά ακόμη ζητήματα. Και η δέσμευση, θα είναι δέσμευση. Έτσι ώστε να ξεκινήσει η αποκατάσταση μίας σχέσης εμπιστοσύνης με τους φορολογούμενους πολίτες. Σχέση που έχει τραυματισθεί βαρύτατα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αύριο, Παρασκευή 6 Απριλίου, στις 6:30 μμ, ελάτε στον πολυχώρο “Έβδομος” (http://www.evdomos.gr/) (Καραγιώργη Σερβίας 4, Στοά Καλλιγά, Σύνταγμα, 7ος όροφος) για να συζητήσουμε (και με αριθμητικά παραδείγματα) για το πώς θα αλλάξουμε τον τομέα της φορολογίας στην Ελλάδα. Για το πώς θα αλλάξουμε (ή για το πώς θα συμβάλλουμε να αλλάξει) όλη την Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή μας και τη φωνή μας. Όπως εγώ, αλλά και χιλιάδες άλλα μέλη της “Δημιουργία ξανά!” κάνουμε επί χρόνια, ο κάθε ένας από τον δικό του χώρο.
Ελάτε να ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στη χώρα μας και τη ζωή μας.
Ελάτε να φτιάξουμε αυτό που δεν ξανάγινε ποτέ!

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text