Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 4,3% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία το Μάρτιο

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 4,3% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία το Μάρτιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μείωση κατά 4,3% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Μαρτίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2011, έναντι αύξησης 7,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός είκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2011 - Μαρτίου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2010 - Μαρτίου 2011, παρουσίασε αύξηση κατά 6,0%, έναντι αύξησης 6,9% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού είκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,3% το μήνα Μάρτιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του είκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 1,3%.

Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 4,4%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: κλωστοϋφαντουργικών υλών, χημικών προϊόντων, μη μεταλλικών ορυκτών και επίπλων.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,3% το μήνα Μάρτιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 6,9%.
Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 0,2%.


Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 6,9% το μήνα Μάρτιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του είκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 11,1%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του είκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 6,8%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: καπνού, μη μεταλλικών ορυκτών, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και επίπλων.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Η μείωση του Γενικού είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 0,2% το μήνα Μάρτιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2011, προήλθε από τις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του είκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 24,8%.

Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του είκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 0,6%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: δερμάτων – ειδών υπόδησης, χημικών προϊόντων και μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

Επίσης, η μείωση του είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 0,2% το μήνα Μάρτιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

Στην αύξηση του είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 1,0%.
Στη μείωση του είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 0,4%.



Πηγή: capital.gr


5


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text