Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 5,6% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία το Μάιο

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 5,6% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία το Μάιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μείωση κατά 5,6% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Μαΐου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2011, έναντι αύξησης 9,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2011 - Μαΐου 2012, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2010 - Μαΐου 2011, παρουσίασε αύξηση κατά 4,7%, έναντι αύξησης 7,5% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 5,6% το μήνα Μάιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 13,6%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 5,5%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: μη μεταλλικών ορυκτών, βασικών μετάλλων, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού και επίπλων.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 5,6% το μήνα Μάιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών
ως εξής:

- Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,7%.
- Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 6,0%.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,7% το μήνα Μάιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2011, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 18,3%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 5,5%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: μη μεταλλικών ορυκτών, βασικών μετάλλων, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και επίπλων.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 6,0% το μήνα Μάιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2011, προήλθε από τις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 15,6%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε κυρίως, η μείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 5,8%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών μετάλλων και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.

Επίσης, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 6,0% το μήνα Μάιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2011, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

- Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 1,8%.
- Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 7,5%.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text