Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Στάσιμη η παραγωγή της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας κατά το 2012

Στάσιμη η παραγωγή της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας κατά το 2012

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

ΣΧΕΔΟΝ στάσιμη εκτιμάται ότι θα παραμείνει η παραγωγή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας το 2012, με τον κλάδο να επιστρέφει στα κέρδη το 2011. 
Η κερδοφορία του κλάδου το περασμένο έτος προκύπτει από τα εταιρικά αποτελέσματα 31 επιχειρήσεων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους που παράγουν φάρμακα στην Ελλάδα σε ιδιόκτητες, κυρίως, βιομηχανικές μονάδες.
Οι 31 επιχειρήσεις, ως σύνολο, κατέγραψαν συνολικά καθαρά κέρδη (κέρδη των κερδοφόρων μείον ζημιές των ζημιογόνων) 22,77 εκατ. ευρώ το 2011, έναντι καθαρών ζημιών 2,25 εκατ. ευρώ το 2010.

Η βελτίωση των καθαρών αποτελεσμάτων τους το 2011 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα του έτους 2010 είχαν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους ζημίες από την απομείωση της αξίας ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και στο γεγονός ότι το 2011 βελτίωσαν εντυπωσιακά την αποδοτικότητά τους ορισμένες επιχειρήσεις με εκτεταμένες εξαγωγές, διεθνείς δραστηριότητες και εμπορικές συνεργασίες με πολυεθνικές. Βελτίωση των καθαρών αποτελεσμάτων, κυρίως μέσω μείωσης ζημιών, κατέγραψαν οι 17 από τις 31 εταιρίες.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη, ακόμη, ότι ορισμένες επιχειρήσεις φαίνεται να μην έχουν ενσωματώσει πλήρως στα αποτελέσματά τους τις ζημίες που συνεπάγεται η εφαρμογή του PSI, όσον αφορά την αξία ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που δόθηκαν στις εταιρίες έναντι οφειλών των κρατικών νοσοκομείων.
Σε συνθήκες πτώσης των τιμών των προϊόντων του κλάδου στην εγχώρια αγορά, αλλά ανόδου των εσόδων τους από τη διεθνή αγορά, οι 31 επιχειρήσεις κατέγραψαν συνολικές πωλήσεις ύψους 1,47 δισ. ευρώ οι οποίες είναι μειωμένες έναντι του 2010 κατά 3% (-42,39 εκατ. ευρώ).

...

 

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ


5

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text