Αρχική | Άποψη | Άποψη (Γιάννης Σιάτρας) | Η αγορά αναμένει το τέλος των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου

Η αγορά αναμένει το τέλος των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενώ από τα μέσα Απριλίου επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν διαφορετικά (οράτε το «success story» του κ. Πρωθυπουργού, οι εξελίξεις των τελευταίων δύο εβδομάδων δείχνουν ότι, οι Τράπεζες, όντως εξακολουθούν να αποτελούν το «μεγάλο βαρίδι» του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Βεβαίως, τώρα είναι η περίοδος της αλήθειας. Τώρα που πρέπει να πληρωθεί το χρήμα.

Η μετοχή της Εθνικής εξακολουθεί να παραπαίει. Και, κατά τα φαινόμενα, θα έχει αυτή τη συμπεριφορά έως και την ανακοίνωση του ποσοστού της κάλυψης της έκδοσης. Οι σημερινές διακυμάνσεις, τόσο της μετοχής, όσο και του δικαιώματος, δείχνουν ότι, όντως, η κάλυψη του 12% ή έστω του 10% δεν έχει κατοχυρωθεί.

Από την άλλη πλευρά, η υπερκάλυψη της Alpha Bank, μας δείχνει το πώς θα μπορούσε να είναι η εικόνα της αγοράς, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Την ίδια θετική εικόνα μας δίνει και η κίνηση των περισσότερων μη τραπεζικών μετοχών, όλο αυτό το διάσητμα, αλλά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση (ΟΠΑΠ +6,6%, ΔΕΗ +3,35% και ΕΛΠΕ +3%).

Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε πάνω από τις 1.000 μονάδες και μάλιστα το πέτυχε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο. Ο ΓΔ κινείται στα όρια του ΚΜΟ 30 ημερών και σαφώς πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Η κίνησή του εν τούτοις εξακολουθεί να επηρεάζεται από το γεγονός ότι βραχυχρόνιοι δείκτες (πχ ο MACD) εξακολουθούν να βρίσκονται σε πτωτική φάση.

Εξακολουθούμε να μην ανησυχούμε για την πορεία της αγοράς. Όπως, εξακολουθούμε να μη βλέπουμε κάτι άμεσο και σοβαρό το οποίο θα μπορούσε να ανατρέψει το ικανοποιητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Απεναντίας, εκτιμούμε ότι, το τέλος των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, θα μειώσει σημαντικά διάφορες επιφυλάξεις και θα απελευθερώσει την κίνηση της αγοράς για τους επόμενους μήνες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text