Αρχική | Αναλυτές | EuroCapital | Γιατί επιλέγουμε το σύστημα συναλλαγών του ΚΜΟ 200 ημερών ως βάση του κανόνα διαχείρισης του Χαρτοφυλακίου μας

Γιατί επιλέγουμε το σύστημα συναλλαγών του ΚΜΟ 200 ημερών ως βάση του κανόνα διαχείρισης του Χαρτοφυλακίου μας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ασχολούμενοι με το Χρηματιστήριο και τα αυτοματοποιημένα συστήματα συναλλαγών επί περισσότερα από 25 χρόνια, προσπαθήσαμε να βρούμε ένα σύστημα συναλλαγών το οποίο θα είχε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

α) είναι απλό στην κατανόηση
β) είναι απλό στην κατασκευή, χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένα προγράμματα
γ) είναι κατανοητό στην απεικόνιση και ξεκάθαρο στα σήματα “εισόδου” και “εξόδου”

δ) δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και μεγάλο χρόνο ενασχόλησης με το χρηματιστηριακά
ε) είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο.

Μετά από πολλές αναζητήσεις και πειραματισμούς (όσοι διάβαζαν το περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, θα θυμούνται τις προσπάθειες που κάναμε και τα άρθρα που δημοσιεύαμε), καταλήξαμε στο ότι, το καλύτερο σύστημα το οποίο πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια, είναι αυτό του δείκτη του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών (ΚΜΟ 200), δείκτης ο οποίος άλλωστε είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο το κόσμο.

Λίγα λόγια για το δείκτη: Ο ΚΜΟ 200 κατασκευάζεται εύκολα, από το άθροισμα των τιμών κλεισίματος των προηγούμενων 200 ημερών μίας μετοχής ή ενός δείκτη, διαιρούμενο δια του 200. Η αριθμοσειρά που παράγεται μας δίνει την καμπύλη του ΚΜΟ 200 ημερών.
Στο διάγραμμα που παράγεται, συνήθως εμφανίζονται δύο καμπύλες. Η μία είναι η καμπύλη τιμών της μετοχής ή του Δείκτη και η άλλη, η καμπύλη του ΚΜΟ 200, η οποία είναι και περισσότερο ομαλή.
Όταν η καμπύλη της μετοχής ή του Δείκτη διασπά την καμπύλη του ΚΜΟ 200 ημερών από κάτω προς τα πάνω, πρόκειται για “σήμα αγορών”. Όταν η καμπύλη της μετοχής ή του Δείκτη διασπά την καμπύλη του ΚΜΟ 200 ημερών από πάνω προς τα κάτω, πρόκειται για “σήμα πωλήσεων”.

Δείτε την καμπύλη ΚΜΟ 200 ημερών του Γενικού Δείκτη του ΧΑ, των τελευταίων 52 εβδομάδων:


Είναι επιτυχής αυτή η πρακτική; Παρά το ότι αρκετά από τα “σήματα” του ΚΜΟ 200 ημερών είναι αποτυχημένα (δηλαδή, καταλήγουν να προκαλούν ζημιές), η πρακτική αυτή είναι από τις πιο πετυχημένες που έχουμε βρει, ιδίως όταν ακολουθείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

α) Στις περιπτώσεις που το παραγόμενο σήμα είναι λανθασμένο, τότε οι ζημιές είναι πολύ μικρές και αμελητέες.
β) Στις περιπτώσεις που το παραγόμενο σήμα είναι ορθό, τότε -συχνά- τα κέρδη που παράγει είναι εξαιρετικά μεγάλα.
γ) Το σύστημα αυτό διατηρεί κάποιον εκτός αγοράς στις μεγάλες πτώσεις.

Το Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο της EuroCapital θα κινείται με βάση τα σήματα του KMO 200 ημερών. Αυτό, θα μας δίνει την ευκαιρία να γράφουμε συχνά για τη λειτουργία του και τις ιδιομορφίες που ενδεχόμενα να παρουσιάζει σε ορισμένες χρονικές περιόδους.

Δείτε την ανάλυση του συστήματος του ΚΜΟ 200 ημερών που χρησιμοποιούμε και διάφορα παραδείγματα αποδόσεων.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text