Αρχική | Εταιρίες | Κλάδοι | Λοιποί | Κανάκης: Από 22 Αυγούστου η καταβολή του μερίσματος

Κανάκης: Από 22 Αυγούστου η καταβολή του μερίσματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Από 22 Αυγούστου θα ξεκινήσει η καταβολή της χρηματικής διανομής, ύψους 0,0029071 ευρώ ανά μετοχή, η οποία εγκρίθηκε κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Στέλιος Κανάκης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, της 23ης Ιουνίου 2014, εγκρίθηκε η καταβολή χρηματικής διανομής και ειδικότερα αποφασίσθηκε η καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 21.803,60 ευρώ και δη ποσού 0,0029071 ευρώ ανά μετοχή της εταιρείας (μικτό ποσό), το οποίο προέρχεται από την αυτοτελή φορολόγηση και συνακόλουθη διανομή αφορολόγητων αποθεματικών που είχαν σχηματισθεί με βάση το ν. 2238/1994, σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4172/2013.

Από το ως άνω ποσό παρακρατείται ο αναλογών φόρος ποσοστού 19% και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο ποσό της χρηματικής διανομής ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,0023548 ευρώ. Σημειώνεται ότι με την καταβολή του φόρου αυτού (19%) εξαντλείται κάθε φορολογική υποχρέωση τόσο της εταιρείας όσο και των μετόχων σε σχέση με την εν λόγω διανομή.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014. Διευκρινίζεται ότι με βάση τον Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις διενεργούνται σύμφωνα με τον κανόνα «record date» και συνακόλουθα δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω της χρηματικής διανομής) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date). Συνεπώς δικαιούχοι της ως άνω χρηματικής διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων της Εταιρείας κατά την record date, ήτοι την Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014.

Η καταβολή της χρηματικής διανομής θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 και θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα Πειραιώς.

 

Πηγή: capital.gr

 

12

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text