Αρχική | Χρηματιστήριο | Νέα | Μικρή υποχώρηση στα έσοδα της Vodafone το πρώτο τρίμηνο

Μικρή υποχώρηση στα έσοδα της Vodafone το πρώτο τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μικρή υποχώρηση στα έσοδα της Vodafone το πρώτο τρίμηνο

Νέα υποχώρηση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος. Τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που έληξε 30 Ιουνίου 2014, υποχώρησαν κατά 5,3% και ανήλθαν στα 153,75 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή καταδεικνύει υποχώρηση του ρυθμού μείωσης των εσόδων της εταιρείας στη νέα χρήση που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014, καθώς στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 η κάμψη εσόδων είχε πλησιάσει το 18%. Αναπόφευκτα, όλοι στην αγορά αναγνωρίζουν το «φρενάρισμα» της πτώσης της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Η Vodafone ανακοίνωσε ακόμη για το δεύτερο ημερολογιακό τρίμηνο αύξηση πελατών της στην Ελλάδα κατά 39.000 σε σχέση με το προηγούμενο ημερολογιακό τρίμηνο και κατά 150.000 στη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου. Η εταιρεία από 4,79 εκατ. πελάτες που είχε στο τέλος Ιουλίου 2013, έφτασε τα 4,90 εκατ. πελάτες στο τέλος Μαρτίου 2014 και τα 4,94 εκατ. πελάτες στο τέλος του περασμένου μήνα. Το 68,1% των πελατών αυτών ήταν πελάτες καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Ακόμη το μέσο μηνιαίο έσοδο για το τελευταίο τρίμηνο διαμορφώθηκε σε 9,6 ευρώ ανά συνδρομητή. Συγκεκριμένα για τους συνδρομητές συμβολαίου το μέσο μηνιαίο έσοδο ανήλθε στα 23,2 ευρώ, ενώ για τις συνδέσεις καρτοκινητής στα 3,2 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η εταιρεία, οι πελάτες της στην Ελλάδα αυξάνουν τις ώρες ομιλίας στο κινητό, μειώνουν την αποστολή των μηνυμάτων (SMS) και αυξάνουν σημαντικά τη διακίνηση δεδομένων. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την κίνηση δεδομένων (data usage), τα τελευταία δύο χρόνια η αύξηση ανέρχεται σε περίπου 100%.

 

 

 

Πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

11

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text