Αρχική | Χρηματιστήριο | Νέα | Lavipharm: Μείωση πωλήσεων, διεύρυνση ζημιών, το α’ εξάμηνο

Lavipharm: Μείωση πωλήσεων, διεύρυνση ζημιών, το α’ εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lavipharm: Μείωση πωλήσεων, διεύρυνση ζημιών, το α’ εξάμηνο

Σε 14,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Lavipharm στο πρώτο εξάμηνο του 2014, από 16,1 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Το περιθώριο μικτού κέρδους ενισχύθηκε σημαντικά κατά 15,3% λόγω αύξησης των εξαγωγών, ενώ τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 4,3%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έκτακτες, μη επαναλαμβανόμενες λογιστικές απομειώσεις και διαγραφές σε πάγια και απαιτήσεις συνολικού ύψους 18,3 εκατ. ευρώ επιβάρυναν τα ενοποιημένα αποτελέσματα. Οι παραπάνω λογιστικές διαγραφές και απομειώσεις αφορούν σε απαιτήσεις που κρίθηκαν μη εισπράξιμες, αλλά και άυλα πάγια τα οποία προς το παρόν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία τζίρου και κερδοφορίας.

Το EBITDA διαμορφώθηκε σε -7,3 εκατ. ευρώ από -864 χιλ. ευρώ την περασμένη αντίστοιχη περίοδο ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες προ φόρων 23,2 εκατ. ευρώ έναντι 6,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 και ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 19,8 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Εάν εξαιρεθούν οι μη επαναλαμβανόμενες ζημίες από διαγραφές και απομειώσεις, τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου Lavipharm είναι βελτιωμένα κατά 1,2 εκατ. ευρώ (-4,9 εκατ. ευρώ από -6,1 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο 2013.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm AE, ο κύκλος εργασιών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με αυτόν του πρώτου εξαμήνου του 2013 και διαμορφώθηκε σε 15,6 εκατ. ευρώ έναντι 15,8 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο μικτού κέρδους της μητρικής ενισχύθηκε (+6,0%) και οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν περαιτέρω. Όμως, οι έκτακτες, μη επαναλαμβανόμενες λογιστικές απομειώσεις και διαγραφές σε πάγια, συμμετοχές και απαιτήσεις συνολικού ύψους 30,2 εκατ. ευρώ επιβάρυναν και τα αποτελέσματα της Lavipharm AE. Έτσι, παρά τη βελτίωση που καταγράφεται σε επίπεδο λειτουργικής δραστηριότητας, το EBITDA διαμορφώθηκε σε -178 χιλ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες προ φόρων 29,2 εκατ. ευρώ έναντι 478 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 και ζημίες μετά από φόρους 25,9 εκατ. ευρώ έναντι 290 χιλ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν εξαιρεθούν οι μη επαναλαμβανόμενες ζημίες από λογιστικές απομειώσεις και διαγραφές, τα αποτελέσματα προ φόρων της μητρικ

 

Πηγή:kathimerini.gr

12

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text