Αρχική | Άποψη | Άποψη (Γιάννης Σιάτρας) | Χρηματιστήριο, πριν από ακριβώς 15 χρόνια - Όταν ένα ανόητο Κράτος, καταστρέφει τους πολίτες του!

Χρηματιστήριο, πριν από ακριβώς 15 χρόνια - Όταν ένα ανόητο Κράτος, καταστρέφει τους πολίτες του!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χρηματιστήριο, πριν από ακριβώς 15 χρόνια - Όταν ένα ανόητο Κράτος, καταστρέφει τους πολίτες του!

Αύξηση ορίων για δάνεια προς τους ανυποψίαστους πολίτες, μελετούσαν η Κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της 18/9/1999, μία μέρα μετά από το ανώτατο ρεκόρ όλων των εποχών στο Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη στις 6355 μονάδες (σήμερα ο Δείκτης "σέρνεται" στις 1130 μονάδες).
Περισσότερα δάνεια από το ανόητο και πάντα πονηρό Κράτος. Για να μπουν όσο
δυνατόν περισσότεροι, όσο το δυνατόν πιο βαθιά στο βούρκο της απάτης και του στημένου παιχνιδιού που μαγείρευαν τότε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η θλιβερή τους παρέα. Από αυτούς βέβαια, την πλήρωσε μόνον ο πιο άπληστος και ο πιο ανόητος. Από τον ελληνικό λαό όμως, την πλήρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι που παρασύρθηκαν από την πονηρή κυβέρνηση και που καταστράφηκαν.

Την ίδια περίοδο, ο (τότε)  Πρωθυπουργός της χώρας, προέτρεπε τα Ταμεία να βάλουν τα λεφτά τους στο Χρηματιστήριο. Και βέβαια, τα ταμεία έχασαν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους. Για να έρθουν -μερικά χρόνια αργότερα- οι διάδοχοί του, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να τα διαλύσουν τελείως, μέσα από το "κούρεμα" των αποθεματικών τους.

Και βεβαίως, σήμερα τα Ταμεία δεν έχουν να δώσουν συντάξεις. Και για να καλύψουν τις "τρύπες" τους, στέλνουν κατασχετήρια σε φτωχούς και εξαθλιωμένους επαγγελματίες.

Και βέβαια, παρά τις υποσχέσεις και τα βαρύγδουπα λόγια που τόσες φορές ακούσαμε ("θα τιμωρηθούν όλοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται") οι κολλητοί, οι δικοί τους, οι κουμπάροι και οι κουμπάρες απολαμβάνουν το παραδάκι που έβγαλαν στο εξωτερικό και γελάνε μαζί μας.
Και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε. Τα διηγούμαστε και κλαίμε...



17/9/1999 - 17/9/2014: Success stories 15 ετών. Έτσι για να θυμόμαστε. Αλλά και για να μαθαίνουμε.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text