Αρχική | Ειδικές Σελίδες | Επενδυτές Χωρίς Σύνορα | ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - Πρόλογος του εκδότη

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - Πρόλογος του εκδότη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - Πρόλογος του εκδότη

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
"Πώς να επενδύετε με ασφάλεια στις αναπτυγμένες αγορές"
του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
Κυκλοφόρησε στις 8/12/2014 από τις εκδόσεις EuroCapital

 

Πρόλογος του εκδότη

Η ανάγκη για έναν “οδηγό επενδύσεων” στις αγορές του εξωτερικού υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Η ανάγκη αυτή δεν προέκυψε μόνον από τις μεταβολές στη λειτουργία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και την εξέλιξη της παγκοσμιοποίησης. Ενισχύθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, η οποία -μεταξύ των άλλων- είχε σαν αποτέλεσμα την  κατάρρευση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, τη μεγαλύτερη κατάρρευση που έχει γνωρίσει στη μέχρι τώρα ιστορία της.

Γνώρισα τον συγγραφέα από τις δημοσιεύσεις του  σε διάφορους δημοφιλείς ιστοτόπους. Με είχε εντυπωσιάσει η απλότητα των κειμένων του, η μεστότητα των συμπερασμάτων του και το γεγονός ότι πάντα στηριζόταν στο αυτονόητο: Μην αναζητάτε πολύπλοκες επενδυτικές καταστάσεις. Μην εμπλέκεστε σε πράγματα τα οποία δυσκολεύεστε ή αδυνατείτε να κατανοήσετε. Αναζητήστε το απλό. Το απλό είναι ωραίο. Και κερδοφόρο!

Κάποια στιγμή επεδίωξα να τον γνωρίσω. Διαπίστωσα ότι ένας άνθρωπος απλός όπως και τα κείμενά του. Είναι παράλληλα λογικός όσο και τα κείμενά του! Κάποια στιγμή, σε μία από τις συναντήσεις που ακολούθησαν, του ζήτησα να κάνει κάτι επίσης απλό και χρήσιμο: Να χρησιμοποιήσει την ίδια λογική που χρησιμοποιεί στα άρθρα του σε διάφορες ιστοσελίδες και να συγγράψει έναν πλήρη επενδυτικό οδηγό για τις αγορές του εξωτερικού. Έναν οδηγό που θα μπορέσει να “μυήσει” εύκολα τους απλούς -και συχνά χωρίς ιδιαίτερη γνώση- έλληνες επενδυτές σε έναν καινούργιο κόσμο, για τον οποίο ακούν συχνά, αλλά τον οποίο φοβούνται και δεν τολμούν να πλησιάσουν.

Για έναν περίεργο λόγο, παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει από τους επαγγελματίες του κλάδου και παρά τις δυνατότητες ενημέρωσης και παρακολούθησης που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία, οι περισσότεροι Έλληνες επενδυτές -όσοι έχουν απομείνει πια- εξακολουθούν να προτιμούν να επενδύουν σε μετοχές εταιριών του εσωτερικού. Και αυτό, παρά την πτώχευση του Κράτους μας και την κατάρρευση της οικονομίας μας, αλλά και του ιδίου του Χρηματιστηρίου. Αυτό, όχι μόνον στερείται λογικής, αλλά παράλληλα οδήγησε -και εξακολουθεί να οδηγεί- σε τεράστιες οικονομικές ζημιές.

Αυτή η λογική, θα αλλάξει αναγκαστικά. Δε μπορεί να συνεχίζεται. Θα αλλάξει όμως πιο γρήγορα και πιο σωστά, εάν μπορούν να υπάρξουν κείμενα τα οποία θα καθοδηγήσουν τον Έλληνα επενδυτή να βγει έξω από τα στενά σύνορα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και τον βοηθήσουν να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο “επενδυτή χωρίς σύνορα”.

Η ελληνική επενδυτική κοινότητα έχει ανάγκη από το βιβλίο του Βασίλη Παζόπουλου. Ένα βιβλίο που έχει μία καλοδουλεμένη δομή και εξετάζει το θέμα του με μία επαρκέστατη μεθοδικότητα. Πέραν από την ανάλυση και την επεξήγηση των εννοιών, πέραν από την περιγραφή της λειτουργίας των αγορών του εξωτερικού, ο συγγραφέας προχωρά σε ακόμη πιο “βαθιά νερά”. Εξηγεί -διδάσκει θα μπορούσαμε να πούμε- τα κυριότερα σημεία της θεμελιώδους ανάλυσης. Εξηγεί τί θα πρέπει να αναζητούμε σε μία εταιρία. Αναλύει τον οικονομικό ρόλο, αλλά και την ψυχολογική σημασία του μερίσματος. Περιγράφει το πώς θα πρέπει να αξιολογούμε μία εταιρία και τη μετοχή της, καθώς και τα σημεία που θα πρέπει για την επιλογή των κερδοφόρων μετοχών.

Το πιο σημαντικό όμως, πράγμα που αποτελεί και τη μεγάλη πρωτοτυπία του βιβλίου, είναι ότι ο συγγραφέας προχωρά σε ανάλυση των κυριότερων επιχειρηματικών κλάδων και εξηγεί γιατί ο κάθε ένας απ' αυτούς έχει θετικές επενδυτικές προοπτικές στα επόμενα χρόνια. Και προχωρά ακόμη περισσότερο. Στην περιγραφή και την ανάλυση δεκάδων εταιριών. Για τις οποίες παίρνει θέση και εξηγεί τί θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον.

Όμως, το κέρδος του αναγνώστη δεν είναι μόνον από την ανάγνωση των -σύντομων, αλλά περιεκτικών- αναλύσεων των κερδοφόρων κλάδων και των μεγάλων ή αναπτυσσόμενων εταιριών. Το κυρίως κέρδος είναι ότι “διευρύνονται” οι γνώσεις του! “Διευρύνεται” ο τρόπος σκέψης του. Σ' αυτό βοηθά ιδιαίτερα το τελευταίο μέρος του βιβλίου όπου καταγράφονται εμπειρίες και συμβουλές από έμπειρους και πετυχημένους επενδυτές. Και μαθαίνει να καταλαβαίνει ευκολότερα την απλή λογική των επενδύσεων και τον τρόπο που σκέφτονται και δρουν οι μεγάλοι και πετυχημένοι επενδυτές.

 

Το βιβλίο “Επενδυτές Χωρίς Σύνορα” δεν απευθύνεται μόνον στους επενδυτές που, μέχρι σήμερα, δεν είχαν επαφή ή εξοικείωση με τις επενδύσεις στις αγορές του εξωτερικού. Απευθύνεται και σ' αυτούς που, μέχρι σήμερα, έχουν δοκιμάσει -με επιτυχία ή με αποτυχία- να επενδύσουν σε ξένες αγορές. Απευθύνεται βεβαίως και στους επενδυτές που ασχολούνται καθημερινά ή πάρα πολύ συχνά -σε ερασιτεχνική ή σε επαγγελματική βάση- με επενδύσεις στο εξωτερικό. Απευθύνεται ακόμη και στα άτομα εκείνα που απλά θέλουν να έχουν μία εικόνα για το πώς κινούνται και το πώς λειτουργούν οι αγορές αυτές, αφού η κατανόηση αυτών των μηχανισμών, μπορεί να δώσει και απαντήσεις για τα αίτια της οικονομικής κακοδαιμονίας της χώρας μας.

Τα “κλειδιά” του βιβλίου είναι η πολύ καλή δομή του, η απλή γλώσσα και η ξεκάθαρη λογική του.

 

Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι εκδόσεις EuroCapital είχαν αυτή την καλή και πετυχημένη συνεργασία με τον Βασίλη Παζόπουλο. Χαίρομαι που, έστω και με καθυστέρηση, προσφέρουμε στον Έλληνα επενδυτή ένα πολύ χρήσιμο “επενδυτικό οδηγό” και που του δίνουμε την ευκαιρία να γνωρίσει τον θαυμαστό κόσμο των επενδύσεων και των αγορών του εξωτερικού και να γίνει και αυτός ένας “επενδυτής χωρίς σύνορα”!

 

Γιάννης Σιάτρας
Εκδότης


Διαβάστε αποσπάσματα του βιβλίου:

Περιεχόμενα

Πρόλογος Συγγραφέα

Εισαγωγή

Γιατί να επενδύσετε

Ανάλυση της Coca Cola

Ακίνητα δίχως φόρους


Παραγγείλετε το βιβλίο από το e-shop της EuroCapital

Δωρεάν αποστολή στην Αττική (χρεώση € 2,00 για εκτός Αττικής) - Παράδοση εντός 24 έως 48 ωρών με "Πόρτα - Πόρτα" των ΕΛΤΑ.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους Θανάση Μαυρίδη (Διευθυντή του capital.gr), Γιάννη Σιάτρα (Εκδότη) και τον συγγραφέα, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, από τις 6:00 μμ έως τις 8:00 μμ, στην αίθουσα "Θάλεια 3" του ξενοδοχείου Hilton. Η εκδήλωση θα γίνει στα πλαίσια της έκθεσης Money Show.
Δείτε σχετικό event στο facebook.


Δωρεάν τακτική ενημέρωση για τις εξελίξεις επί των επιχειρηματικών κλάδων και εταιριών

Τα δυναμικά θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο (όπως λόγου χάρη το επιχειρηματικό μοντέλο μιας μετοχής) εξελίσσονται ή διαφοροποιούνται. Ο σκοπός έκδοσης του βιβλίου δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ολοκληρωμένος, αν ο αναγνώστης δεν είχε την δυνατότητα να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στα θέματα που αναλύονται. 

Οι αγοραστές του βιβλίου, θα μπορούν να έχουν δωρεάν τακτική ηλεκτρονική ενημέρωση για τα θέματα που αναλύονται σ’ αυτό. O εκδοτικός οίκος EuroCapital και ο συγγραφέας Βασίλης Παζόπουλος, συμφώνησαν να προσφέρουν στον νόμιμο κάτοχο κάθε βιβλίου την δυνατότητα να ενημερώνεται για την επικαιροποίηση των εξεταζόμενων θεμάτων, όποτε αυτή συμβαίνει κατά την κρίση του συγγραφέα ως το τέλος του 2015.

Κάθε νόμιμος κάτοχος του βιβλίου λοιπόν, θα λαμβάνει το επικαιροποιημένο συγγραφικό υλικό, χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση, αφού περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του βιβλίου.

(Το δικαίωμα στην δωρεάν τακτική ενημέρωση θα αποκτήσουν και όσοι παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου στις 20/12/2014, ανεξάρτητα εάν θα αγοράσουν ή όχι το βιβλίο)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text