Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Αυξήθηκε η μέση οn-line ξενοδοχειακή τιμή τον Μάρτιο

Αυξήθηκε η μέση οn-line ξενοδοχειακή τιμή τον Μάρτιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αυξήθηκε η μέση οn-line ξενοδοχειακή τιμή τον Μάρτιο

Αύξηση κατά 13,7% παρουσιάζει η μέση οn-line ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα τον Μάρτιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας στα 83 ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της Trivago.

Παρά την ανοδική τάση, η μέση τιμή στη χώρα μας υπολείπεται κατά 30,8% από τη μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ευρώπη, η οποία γι’ αυτό τον μήνα διαμορφώνεται στα 120 ευρώ. Στη σύγκριση των ξενοδοχειακών τιμών μεταξύ των 24 χωρών, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο έβδομος φθηνότερος ευρωπαϊκός προορισμός για διαμονή. Επίσης, ακριβότερες είναι οι ξενοδοχειακές τιμές σε άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως είναι η Ισπανία και η Τουρκία όπου διαμορφώνονται στα 103 και 105 ευρώ αντίστοιχα.

Στην Αθήνα η μέση ξενοδοχειακή τιμή για τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά 13,9% φθάνοντας στα 82 ευρώ. Στη σύγκριση των ξενοδοχειακών τιμών μεταξύ 50 ευρωπαϊκών πόλεων, η Αθήνα αναδεικνύεται ως ο ένατος φθηνότερος προορισμός για διαμονή. Στη Θεσσαλονίκη η μέση ξενοδοχειακή τιμή αυξήθηκε κατά 4%, φθάνοντας στα 77 ευρώ, στην Αράχωβα κατά 11%, φθάνοντας στα 113 ευρώ και στο Ναύπλιο κατά 7%, φθάνοντας στα 79 ευρώ. Στον αντίποδα, η μέση τιμή στην Πάτρα μειώθηκε κατά 10%, φθάνοντας στα 61 ευρώ, στα Ιωάννινα κατά 8%, φθάνοντας στα 69 ευρώ, στον Βόλο κατά 4%, φθάνοντας σε 88 ευρώ και στη Καστοριά κατά 20%, φθάνοντας σε 60 ευρώ. Η ανταγωνιστικότητα των τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που καταγράφεται και φέτος -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- αύξηση των κρατήσεων από τις περισσότερες βασικές ξένες αγορές προς τη χώρα μας. Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, η οποία συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB που πραγματοποιείται στο Βερολίνο είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Τάλεμπ Ριφάι. O κ. Ριφάι προσκάλεσε την κ. Κουντουρά σε συνάντηση εργασίας στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Μαδρίτη προκειμένου να εξετασθούν οι τάσεις του τουρισμού, παγκοσμίως, η ανάληψη κοινών δράσεων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η εξεύρεση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας. Επίσης, η κ. Κουντουρά είχε συναντήσεις στο ελληνικό περίπτερο με τον δήμαρχο Βερολίνου κ. Michael Mueller και την ομοσπονδιακή υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας κ. Iris Gleicke.

Εξάλλου, στο Βερολίνο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς στο πλαίσιο της ΙΤΒ ανακοινώθηκε επισήμως ότι η πόλη της Αθήνας συμμετέχει σε ισότιμη βάση και σε συνεργασία με τη γερμανική πόλη του Κάσελ στη διοργάνωση της επόμενης έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Documenta, το 2017.

 

 

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

14

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text