Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Ήπια ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Ήπια ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών και επανακτά τα επίπεδα των 800 μονάδων, τηρώντας έτσι μια θετική στάση αναμονής για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Στις 11:03, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,96% στις 804,97 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 1,16% στις 237,13 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,47% στις 607,22 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, το θόλο πολιτικό και μακροοικονομικό τοπίο της χώρας έχει σπρώξει τον Γενικό Δείκτη να χάσει όχι μόνο τη στήριξη των 847 μονάδων αλλά και το καθοδικό "μαξιλάρι" των 824 μονάδων, εγείροντας πλέον σοβαρές ανησυχίες για την ανθεκτικότητα του ψυχολογικού ορίου των 800 - 790 μονάδων.

Σε βραχυπρόθεσμο πεδίο, και οι τρεις δείκτες - Γενικός Δείκτης, FTSE 25 και τραπεζικός δείκτης - έχουν χτυπήσει "κόκκινο" στους ταλαντωτές ορμής, με το "oversold" να δίνει "alert" και να μην αποκλείει μία γρήγορη τεχνική "ανάταση", αν σε αυτό συμβάλει και κάποιου είδους θετική είδηση.

Στο ταμπλό, η Εθνική ξεχωρίζει, καταγράφοντας κέρδη 3,60% στα 1,15 ευρώ, ενώ ο ΟΠΑΠ είναι στο +2,93% και στα 8,79 ευρώ. Κέρδη 1,8% σημειώνει η Eurobank, η Alpha Bank, ΑΛΦΑ η Jumbo και η Ελλάκτωρ, ενώ θετικές είναι οι παρουσίες των ΓΕΚ Τέρνα,  Ελληνικά Πετρέλαια,  Aegean και Folli Follie.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των MIG, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ  και ΔΕΗ.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text