Αρχική | Αγορές | Ελλάδα | Κοινό πρόγραμμα διαφήμισης ΕΟΤ - Tui στις ξένες αγορές

Κοινό πρόγραμμα διαφήμισης ΕΟΤ - Tui στις ξένες αγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κοινό πρόγραμμα διαφήμισης ΕΟΤ - Tui στις ξένες αγορές

Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αποφάσισε να δώσει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ στον Ταξιδιωτικό Οργανισμό της Tui που έχει έδρα στη Γερμανία, στο πλαίσιο υλοποίησης κοινού προγράμματος διαφήμισης για τη φετινή σεζόν στις ξένες αγορές.

Τα υψηλότερα διαφημιστικά κονδύλια ανά αγορά θα διοχετευθούν από τον ΕΟΤ μέσω της Tui στη Γερμανία και στη Βρετανία. Αναλυτικά, από το συνολικό ποσό για την καθεμιά από τις δύο αγορές θα δοθούν 195.000 ευρώ. Για τις σκανδιναβικές χώρες θα διατεθούν 170.000 ευρώ, για την Ολλανδία 90.000 ευρώ, για τη Ρωσία 85.000 ευρώ, για το Βέλγιο 80.000 ευρώ, για τη Γαλλία 70.000 ευρώ, για την Αυστρία 43.000 ευρώ, για την Ουκρανία 20.350 ευρώ, για την Πολωνία 20.000 ευρώ και για την Ελβετία 12.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι τις υπηρεσίες της Tui χρησιμοποιούν περισσότεροι από 30 εκατ. ταξιδιώτες από 31 αγορές που επισκέπτονται 180 προορισμούς. Διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 300 ξενοδοχεία με περίπου 210.000 κλίνες, γραμμές κρουαζιέρας με 12 κρουαζιερόπλοια, 6 αεροπορικές γραμμές στην Ευρώπη με 136 αεροσκάφη και δίκτυο διανομής μέσω των ταξιδιωτικών πρακτόρων της (1.800 γραφεία). Στην τελευταία οικονομική χρήση ο τζίρος του Οργανισμού έφθασε σε 18,7 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, για μέχρι στιγμής απώλειες κρατήσεων από τη ρωσική αγορά, που κυμαίνονται ανάλογα με την περιοχή μεταξύ 30% και 60%, κάνουν λόγο τουριστικοί επιχειρηματίες της Κρήτης ενόψει και των δύο διεθνών τουριστικών εκθέσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα το προσεχές διάστημα. Για τον περιορισμό των απωλειών ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας Κρήτης, Αντίπας Σηφάκης, θα προτείνει στην κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την καθιέρωση της εθνικής βίζας. Η καθιέρωσή της προϋποθέτει να ζητηθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 2 ετών να διευκολύνεται η έλευση Ρώσων τουριστών με την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

14

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text