Αρχική | Αγορές | Ελλάδα | Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στο Χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στο Χρηματιστήριο

Καθηλωμένη η χρηματιστηριακή αγορά από τις αρνητικές ειδήσεις για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και τις ανησυχίες για το θέμα ρευστότητας που πιθανότατα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον Απρίλιο. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε την 4η κατά σειρά πτωτική συνεδρίαση με συνολικές απώλειες -6,65%. Ταυτόχρονα, η χαμένη κεφαλαιοποίηση ανήλθε στα 2,104 δισ. ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης τη Δευτέρα έκλεισε στις 763,09 μονάδες με απώλειες 0,92%. Υπενθυμίζεται ότι το χαμηλό έτους έχει καταγραφεί στη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2015 με τον Γενικό Δείκτη να σταματά εκείνη την ημέρα στις 711,13 μονάδες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση η αγορά ξεκίνησε ανοδικά το πρωί, το μεσημέρι βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι και 3%, για να γυρίσει εκ νέου θετικά πέριξ των 780 μονάδων.

Η HSBC προχώρησε σε υποβάθμιση της ελληνικής αγοράς σε ουδέτερη (Neutral) από επιπλέον έκθεση (Overweight) «λόγω της ακραίας μεταβλητότητας στη ρευστότητα της ελληνικής αγοράς μαζί με την απουσία ορατότητας αναφορικά με τις προοπτικές», όπως αναφέρει. Ταυτόχρονα αφαιρεί και τη μετοχή της ΔΕΗ από το χαρτοφυλάκιο των 15 κορυφαίων επιλογών για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές. Ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 773,47 μονάδες (+0,43%) και κατώτερη στις 744,32 μονάδες (-3,35%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 65,020 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,27%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (9,43%), της Grivalia Properties (3,42%), της Viohalco (2,70%), της Alpha Bank (1,33%) και της Motor Oil που ενισχύθηκε 0,59% φθάνοντας τα 6,790 ευρώ.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

15

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text