Αρχική | Οικονομία | Wall Street Journal: Εγκαταλείπουν το ευρώ οι θεσμικοί επενδυτές

Wall Street Journal: Εγκαταλείπουν το ευρώ οι θεσμικοί επενδυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Wall Street Journal: Εγκαταλείπουν το ευρώ οι θεσμικοί επενδυτές

Εγκαταλείπουν το ευρώ οι θεσμικοί επενδυτές και αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκια τους ώστε να έχουν μικρότερη έκθεση στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι χαμηλές αποδόσεις που προσφέρουν πλέον οι επενδύσεις σε ενεργητικά πρώτης διαβάθμισης (κρατικά ομόλογα, κ.α.) της ευρωζώνης κατευθύνουν τους επενδυτές προς άλλα επενδυτικά καταφύγια όπως οι ΗΠΑ η Δανία και η Ελβετία.

Το ευρώ έχει μειωθεί κατά 22% έναντι του δολαρίου μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, από 1,39 δολάριο στο 1,08 δολάριο, ενώ εντός του Μαρτίου άγγιξε χαμηλά επίπεδα 12 ετών κινούμενο στο 1,05 δολάριο.

Όπως σημειώνεται, οι αποκλίνουσες πορείες της ευρωπαϊκής και αμερικανικής νομισματικής πολιτικής έχουν διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την αναδιάρθρωση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες της Κίνας, αλλά και των πλούσιων σε πετρέλαιο χώρων της Μέσης Ανατολής, μειώνουν τα συναλλαγματικά αποθέματά τους σε ευρώ.

Το μερίδιο των αποθεμάτων που τηρούνται σε ευρώ είχε κορυφωθεί το 2009 σε περίπου 28%, ενώ σύμφωνα με το ΔΝΤ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, μειώθηκε απότομα στο 22,6%.

 

 

Πηγή: tovima.gr

 

 

15

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text