Αρχική | Αγορές | Κόσμος | Νευρικότητα στη Wall Street

Νευρικότητα στη Wall Street

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νευρικότητα στη Wall Street

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα των αμερικανικών δεικτών σήμερα, με τους επενδυτές από τη μία να αποτιμούν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται και από την άλλη να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve του Σ. Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ότι η οικονομία θα ανακάμψει ταχύτερα το επόμενο τρίμηνο.

Ειδικότερα, στις 16:15, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,02% στις 18.118,84 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,21% στις 5.021,41 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,02% στις 2.104,96 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Estée Lauder ενισχύεται κατά 1,6%, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε "outperform" από "market perform" προηγουμένως, από τη Wells Fargo. Ο λόγος της αναβάθμισης είναι η επιταχυνόμενη αύξηση των πωλήσεων που παρατηρείται στις αγορές των ΗΠΑ και των αναδυόμενων οικονομιών.

Στον αντίποδα, η Whiting Petroleum χάνει 20,3%, καθώς η διοίκηση δείχνει να εγκαταλείπει τις προσπάθειας να βρει αγοραστή. Αντ' αυτού θα προχωρήσει στην έκδοση 40,3 εκατ. νέων μετοχών και θα αυξήσει τον δανεισμό της κατά 1,9 δισ. δολάρια.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε υψηλά πέντε μηνών ανήλθε ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Μarkit, τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, καθώς διαμορφώθηκε στις 55,3 μονάδες έναντι 55,1 μονάδων τον Φεβρουάριο.

Επίσης, αύξηση καταγράφηκε στον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες. Ο δείκτης αυξήθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 0,2%, και ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τέλος, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,8% το Φεβρουάριο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 539.000, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στις 455.000.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

15

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text