Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Έντονα πτωτικά ξεκίνησε το Χ.Α.

Έντονα πτωτικά ξεκίνησε το Χ.Α.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, διορθώνοντας μετά από τρεις ημέρες ανόδου, οι οποίες προσέφεραν κέρδη 9,80%.

Στις 11:07, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,36% στις 775,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12  εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 2,85% στις 230,93 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 6,15% στις 697,21 μονάδες.

Για την αγορά αποτελεί πλέον ζητούμενο να υποβληθεί το ταχύτερο κοστολογημένη και σαφής λίστα μεταρρυθμίσεων προς έγκριση από το επόμενο Eurogroup. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα λυθούν τα ζητήματα ρευστότητας, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους εξαντλούνται πλέον με ορατό τον κίνδυνο αδυναμίας αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, ή/και καταβολής των λοιπών υποχρεώσεων του προϋπολογισμού.

Η υποβολή της λίστας μεταρρυθμίσεων θα ελεγχθεί αυστηρά, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει πρόσβαση στα κεφάλαια του προγράμματος. Να επανέλθει δηλαδή στις φυσιολογικές συνθήκες που έχουν σαν αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ακόμη και με αρνητικά επιτόκια για Χώρες που πρόσφατα εξήλθαν από το καθεστώς του μνημονίου (π.χ. Ιρλανδία), σαν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο ταμπλό τώρα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και η ΔΕΗ καταγράφουν σημαντικές απώλειες, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν μέρος των κερδών των τριών τελευταίων συνεδριάσεων. Η Εθνική είναι στο -7,94%, η Alpha Bank  υποχωρεί κατά 6,02%, η Eurobank είναι στο -5,83%, η Πειραιώς στο -4,64% και η ΔΕΗ στο -4,29%.

Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν οι Motor Oil, Ελλάκτωρ,ΟΤΕ,  Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΕΕ, Μυτιληναίο και Folli Follie.

 

 

Πηγή:naftemporiki.gr

 

 

17

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text