Αρχική | Οικονομία | Reuters: Η προοπτική συμφωνίας για την Ελλάδα, αυξάνει τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

Reuters: Η προοπτική συμφωνίας για την Ελλάδα, αυξάνει τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Reuters: Η προοπτική συμφωνίας για την Ελλάδα, αυξάνει τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

«Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων σημειώνουν σημαντική άνοδο και σήμερα, καθώς μειώνονται οι κίνδυνοι αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη και βελτιώθηκαν οι προοπτικές επίτευξης μίας συμφωνίας για την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνεται γενικότερη αύξηση των αποδόσεων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, που είχαν φθάσει σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ, μετά τις δηλώσεις κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων ότι εξετάζουν να λάβουν θέσεις κατά των γερμανικών τίτλων. Οι μαζικές πωλήσεις των τίτλων της Ευρωζώνης διευρύνθηκαν λόγω των νέων εκδόσεων ομολόγων, συνολικού ύψους 14,75 δις. ευρώ, από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.


«Οι τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκά ομόλογα ήταν τόσο υπερβολικές, ώστε κάποιοι επενδυτές αποχωρούν, θεωρώντας ότι θα είναι δύσκολο να αυξηθούν οι τιμές τους και άλλο (σ.σ.: οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντίθετα με τις αποδόσεις τους)», δήλωσε στέλεχος τράπεζας στο Λονδίνο. 


Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα κατά 9 μονάδες βάσης (0,09 ποσοστιαίας μονάδας) στο 0,37% (το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαρτίου), ενώ χθες είχε αυξηθεί κατά 12 μονάδες βάσης, που είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον Ιανουάριο του 2013.


Η αξία των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκε χθες κατά 55 δις. ευρώ στα 5,844 τρις. ευρώ, σύμφωνα με σχετικό δείκτη της Bank of America Merrill Lynch. Η απόδοση των ιταλικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 1,59% μετά από τη χθεσινή άνοδο κατά 13 μονάδες βάσης. Για τα ισπανικά 10ετή ομόλογα, η απόδοση αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης σήμερα στο 1,55%, ενώ είχε αυξηθεί χθες 14 μονάδες βάσης.


Πηγή: real.gr

17

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1)

Thanos Pap την 02/05/2015 05:45
avatar
Η 30η ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ "ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ
.
Στο σημείο που έχουν βρεθεί οι άκρως προβληματικές όσο και επαμφοτερίζουσες καταστάσεις της τρέχουσας περιόδου, δεν υπάρχει χώρος για νέες διαπραγματευτικές πιρουέτες . Ούτε για ατέρμονες και αντιπαραγωγικές αντιπαραθέσεις. Αυτό αφορά και την Κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και την ηγετική ομάδα των δανειστών και εταίρων μας, που κατευθύνει την διαπραγμάτευση.

Από την στιγμή που η Κυβέρνηση θέλει ρευστότητα , σταθερότητα και νέα αναπτυξιακή ώθηση και δεν την εξασφαλίζει καθώς προσκρούει στις αγκυλώσεις του κλειστού συστήματος αποφάσεων της Ευρωζώνης. Και από την στιγμή που η ηγετική ομάδα εταίρων- δανειστών , θέλει να επιβάλει μέτρα, που κανείς κυβερνητικός παράγοντας δεν εμφανίζεται πρόθυμος να εφαρμόσει, τότε μοιραία οδηγούμαστε στο σημείο μηδέν.

Τι σημαίνει πρακτικά το "σημείο μηδέν".. http://greekfund.blogspot.gr .-
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text