Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Apple WWDC 2015: Σε εξέλιξη το συνέδριο της Apple για τους προγραμματιστές

Apple WWDC 2015: Σε εξέλιξη το συνέδριο της Apple για τους προγραμματιστές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανακοίνωση νέων λειτουργικών συστημάτων από τον Τιμ Κουκ σε 5.000 συνέδρους


Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple ξεκινά στο συνεδριακό κέντρο Moscone στο Σαν Φρανσίσκο -μια εβδομάδα γεμάτη κώδικα για πέντε χιλιάδες προγραμματιστές, που την πρώτη ημέρα συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου της τεχνολογίας. Ο Τιμ Κουκ ανέβηκε στην σκηνή στις 8:00μμ, ώρα Ελλάδας.

Αυτή τη φορά, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει «κάτι σημαντικό» που θα αφορά στην διάθεση μουσικής. Κι αυτό, για να ανακτήσει εκατομμύρια χρήστες που ενώ έκαναν από το Apple iTunes την μετάβαση από την αγορά μουσικής υπό μορφή CD σε digital download, τώρα συρρέουν σε συνδρομητικές υπηρεσίες «των άλλων» κόστους 10 δολαρίων το μήνα για να ακούνε «όση μουσική μπορούν». Εξάλλου, η Apple έχει ήδη επενδύσει 3 δισ. δολάρια στην εξαγορά της Beats και όλοι οι δημοσιογράφοι στο συνεδριακό κέντρο περιμένουν να δουν τον... Dr. Dre.
Εκτός από την μουσική, η Apple αναμένεται να δώσει στους προγραμματιστές και το απαραίτητο SDK για την ανάπτυξη app για το «έξυπνο» ρολόι της.
Όλοι οι μεγάλοι δικτυακοί τόποι τεχνολογίας μεταδίδουν από το #WWDC2015 (χρησιμοποιήστε το hashtag σε Facebook και Twitter εάν θέλετε να παρακολουθείτε έτσι την εκδήλωση), και πολλοί δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν το Periscope (ή/και το Meerkat) για να... αστειευτούν (προς το παρόν). Το συνέδριο αναμένεται να ξεκινήσει. Θα ανανεώνουμε το άρθρο αυτό με ό,τι προκύψει σχετικά.

Το συνέδριο ξεκινά με το Don't wanna Fight, Alabama Shakes. Αναμένεται ο Craig Federighi (Senior Vice President, Software Engineering), ενώ ακούγεται Uptown Funk. O (ηθοποιός) Bill Hader ετοιμάζει το WWDC2015. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ζωντανή μετάδοση της Apple από τις συσκευές της στο apple.com/live
O Τιμ Κουκ καλημερίζει το κοινό (είναι 10.00πμ στο Σαν Φρανσίσκο).
Το 26ο συνέδριο της Apple με κοινό από 70 χώρες -80% για πρώτη φορά, με 350 υπότροφους παρών. Θα διεξαχθούν περισσότερα από 100 σύνοδοι και 150 εργαστήρια από 1000 μηχανικούς λογισμικού της Apple. 
Τριάντα sessions θα μεταδοθούν ζωντανά στο developer.apple.com.
Ο Κουκ αναφέρθηκε στις επικείμενες ανακοινώσεις:

  1. OS X
  1. iOS update
  1. Native apps για το Apple Watch με μια νέα έκδοση του WatchOS
  • Νέα gestures για την διαχείριση φωτογραφιών και e-mail, και για το καρφίτσωμα (pin) δικτυακών τόπων στο Safari.
  • Διευκόλυνση παύσης του ήχου στο Safari (mute).
  • Το Spotlight Searh έχει εμπλουτιστεί σημαντικά, φέρνοντας δομημένη πληροφορία (πληροφορίες για τον καιρό, αναζήτηση μηνυμάτων σε φυσική γλώσσα π.χ. μηνύματα που αγνόησα από τον..., έγγραφα που εργάστηκα πέρσι).
  • Ενσωμάτωση φωτογραφιών στο Mail με drag and drop.
  • OS X El Capitan Split Screen: Δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα, με δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους των παραθύρων (π.χ. drag παραπομπών από το mail στο Safari).
  • Πολλαπλά desktop με drag and drop στο επάνω μέρος της επιφάνειας εργασίας.

Metal for Mac: O Φεντερίγκι αναφέρεται ιδιαίτερα στις επιδόσεις του συστήματος και το "Metal" για την επιτάχυνση της σχεδίασης γραφικών στους Mac (50% αυξημένες επιδόσεις στο rendering). H Adobe υπόσχεται οκταπλασιασμό των επιδόσεων των εφαρμογών της για το OS X. Επί σκηνής και η Epic Games για να δείξει πόσο βελτιώνονται οι επιδόσεις των παιχνιδιών της χάρη στο Metal for Mac (επίδεξη του Fortnite).
H developer beta του El Capitan είναι άμεσα διαθέσιμη -σε public beta από τον Ιούλιο του 2015. H αναβάθμιση στο El Capitan θα διατεθεί για όλους δωρεάν το φθινόπωρο -πρακτική που έχει υιοθετήσει πλέον η Apple.

  • H βελτιωμένη όμως Siri μπορεί να αναλαμβάνει δράση εκ των προτέρων ("Proactive").
  • Η Siri θα αναλαμβάνει να βρει σε ποιον ανήκει ο αριθμός από την αναπάντητη κλήση που αφήσατε στο τηλέφωνό σας -αναζητώντας τον αριθμό στα e-mail.
  • Αναζήτηση Vivo, Vimeo, YouTube
  • "API για search": δυνατότητα αναζήτησης στο περιεχόμενο των app.

 

Ο Κρεγκ Φεγκερίγκι ανεβαίνει επί σκηνής, καταχειροκροτούμενος, για να μιλήσει για το OS X και το iOS. «O ρυθμός υιοθέτησης του Yosemite είναι ο ταχύτερος ρυθμός λειτουργικού συστήματος γενικότερα στα χρονικά», είπε ο επικεφαλής ανάπτυξης του λειτουργικού των Mac.

OSX -  El Capitan , το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας

Το νέο iOS 9 για μικρές φορητές συσκευές

Η παρουσίαση ξεκινά με την Siri και τις νέες δυνατότητές της (AI), με παραδείγματα όπως "Remind me that"

H Siri έχει πλέον την δυνατότητα να καταχωρεί υπενθυμίσεις από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται ο χρήστης (π.χ. όταν διαβάζει ένα μήνυμα) και να ανακτά πληροφορίες μέσα από τα app.

Ιδιαίτερη μνεία στην προστασία της ιδιωτικότητας του χρήστη από την χρήση της Siri -παραμένεται ανώνυμοι καθώς χρησιμοποιείτε την υπηρεσία, τόνισε ο Γρεγκ Φεντερίγκι.

 

Πηγή: tovima.gr

17

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text