Αρχική | Ειδήσεις | Σκέψεις | Οι επικίνδυνες υπερβολές της "επερχόμενης καταστροφής"!

Οι επικίνδυνες υπερβολές της "επερχόμενης καταστροφής"!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι επικίνδυνες υπερβολές της "επερχόμενης καταστροφής"!

(Κυριακή 14 Ιουνίου 2015)

"ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Έρχεται εθνική καταστροφή! Θα ανοίξει η γη και θα μας καταπιεί όλους!"
Θλίβομαι από τους τόνους που -τόσο ανεύθυνα- δίνουν τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και χίλιοι δυο παραθυροτρεχάμενοι στο ενδεχόμενο μη ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ της χώρας και των δανειστών.
Αν τα σχολεία μας παρείχαν στα παιδιά πραγματική παιδεία, αντί να τα προετοιμάζουν για ανούσιες και αναποτελεσματικές εξετάσεις, θα γνωρίζαμε ότι, στην ιστορία του έθνους μας, υπήρξαν γεγονότα τα οποία ήταν πραγματικές καταστροφές: η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους το 1204, η Άλωση του 1453, οι σκοτεινοί αιώνες που ακολούθησαν, η δολοφονία του Καποδίστρια, η καταστροφή του 1922 που -για πρώτη φορά και δυστυχώς για πάντα- περιόρισε τον ελληνισμό στη δυτική πλευρά του Αιγαίου, ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος και τόσα άλλα ιστορικά γεγονότα που εξέτρεψαν την πορεία του έθνους.
Ακόμη και εάν υπάρξουν άβολες επιπτώσεις από ένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, δεν θα πρόκειται για καταστροφή – ίσως κιόλας να είναι ο σπόρος για μία νίκη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οι κοινωνίες δεν καταστρέφονται. Διδάσκονται, ανασυντάσσονται και ξαναπροσπαθούν, έχοντας μάλιστα περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν. Αν θέλουμε να δούμε τί πραγματικά συνιστά “καταστροφή” σήμερα, αυτό είναι η εμμονή μας σε ιδεοληψίες, η λατρεία προς τον λαϊκισμό, το χάσιμο του μέτρου, η ροπή προς το εύκολο και το γρήγορο και η άρνηση να αντιληφθούμε και να αποδεχθούμε τί πραγματικά έφταιξε για τη σημερινή μας κατάσταση.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text