Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Εντονη νευρικότητα και απώλειες 2,53% στο Χρηματιστήριο

Εντονη νευρικότητα και απώλειες 2,53% στο Χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νευρική και με μεγάλες διακυμάνσεις ήταν η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Υπηρξαν και πάλι έντονες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες παρά το γεγονός ότι η μετοχής της Εθνικής ενδοσυνεδριακά έγραψε και θετικό πρόσημο.

 

 

«Η αγορά φαίνεται να παίζει το σενάριο για συμφωνία μετά τις 20 του μηνός, γεγονός που θα καθυστερήσει και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», αναφέρουν οι χρηματιστές και επισημαίνουν το βίαιο κλείσιμο ανοικτών θέσεων στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.


Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,53% στις 643,22 μονάδες με αξία συναλλαγών στα 81,4 εκατ. ευρώ. 


Η μετοχή της Alpha ήταν ο απόλυτα αρνητικός πρωταγωνιστής αφού από την αρχή της συνεδρίασης βγήκε πωλητής με 100.000.000 μετοχές που έκοψε τη φόρα και των άλλων τραπεζών, ιδίως της Eθνικής και της Eurobank που κατάφεραν να ξεκολλήσουν από το limit down.


H μετοχή της Εθνικής έκλεισε με απώλειες 24,29% με συναλλαγές 37 εκατ. τεμαχίων. Η Alpha και η Πειραιώς έκλεισαν στο limit down με 52 εκατ. και 50 εκατ. αντίστοιχα μετοχές να αλλάζουν χέρια. Απώλειες 22,54% για τη Eurobank με συναλλαγές 138 εκατ. τεμαχίων.


Μικτή εικόνα στις υπόλοιπες μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης με αρκετές εξ αυτών που είχαν ξεχωρίσει τις προηγούμενες συνεδριάσεις να δείχνουν σημάδια κόπωσης. Ενδεικτικά η μετοχή του Τιτάνα έκλεισε με απώλειες 6,19%, η Follie – Follie με -1%, η Motor Oil με -4,4% και τα ΕΛΠΕ με -4,79%.

Ανοδικά κινήθηκε ο ΟΠΑΠ με 0,74% αν στον τίτλο υπάρχει ισχυρός πωλητής. Η ΔΕΗ κέρδισε 3,65%, η Coca - Cola  ενισχύθηκε κατά 7,6%, η ΕΧΑΕ κατά 5,67%, η ΕΥΔΑΠ κατά 5,89%  και ο ΟΛΠ κατά 11,23%.


Επίσης, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου  αποφάσισε από αύριο την επαναφορά των παραμέτρων αυτόματου μηχανισμού ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ), οι οποίες είχαν περιοριστεί για τις τρεις πρώτες συνεδριάσεις μετά την επαναλειτουργία του ΧΑ.


Σημειώνεται, ότι τα απόλυτα όρια ημερήσιας διακύμανσης τιμών για τις μετοχές της Κύριας Αγορά Αξιών του ΧΑ, ήταν και παραμένουν στο 30%.


Πηγή:tovima.gr

17

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text