Αρχική | Άποψη | Η Άποψη των ΜΜΕ | Οι εκλογές και η ευθύνη των κομμάτων

Οι εκλογές και η ευθύνη των κομμάτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Για τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες οι έλληνες πολίτες θα κληθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα διακυβέρνησης της χώρας,μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να υποβάλλει την παραίτηση του και να ζητήσει τη διενέργεια εκλογών.Είναι μια ακόμα απόδειξη της αδυναμίας του κ.Τσίπρα πρωτίστως αλλά και του πολιτικού μας συστήματος συνολικά, να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας, μεταθέτοντας τις ευθύνες στους πολίτες.

Οι εκλογές μπορεί να δώσουν πράγματι λύση στο εσωκομματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα, αλλά είναι αμφίβολο ότι μπορούν να διασφαλίσουν μια αξιόπιστη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα διακυβέρνησης της χώρας. Με δεδομένο τον κατακερματισμό και τη φθορά όλων των κομματικών σχηματισμών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση αλλά και τις συμφωνίες με τους εταίρους μας, είναι μάλλον απίθανο οι κάλπες να δώσουν μια καθαρή κυβερνητική λύση.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η οικονομία θα βγει αλώβητη από την, σύντομη έστω, προεκλογική περίοδο ή θα υποστεί κι άλλα τραύματα που θα δυσκολέψουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της. Είναι επίσης ερωτηματικό αν η καθυστέρηση υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με το νέο μνημόνιο, θα επηρεάσει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων που είναι απολύτως αναγκαίες τόσο για τη λειτουργία του κράτους, όσο και της οικονομίας.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη αυτή η προεκλογική περίοδος να μη φορτισθεί επικίνδυνα με μεγάλες εντάσεις,με ακραίες πολωτικές αντιπαραθέσεις που θα οξύνουν το διχαστικό κλίμα που υφέρπει και στην κοινωνία. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι οι αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες των τελευταίων χρόνων, υπονόμευσαν το πολιτικό κλίμα και εκμηδένισαν
τις όποιες πιθανότητες συνεννόησης υπήρχαν.


Η χώρα χρειάζεται αφενός να μπει επιτέλους ένα τέλος στην αβεβαιότητα που τη μαστίζει και αφετέρου μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα μπορέσει να υλοποιήσει τη συμφωνία με τους ευρωπαίους και να διασφαλίσει οριστικά και αμετάκλητα  την παραμονή της χώρας στο ευρώ. 

Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη όλων των κομμάτων που οφείλουν να παρουσιάσουν στους πολίτες με καθαρότητα και σαφήνεια το σχέδιο τους για την επόμενη μέρα. Οφείλουν επίσης  να συγκρουστούν πολιτικά με επιχειρήματα, χωρίς λαϊκισμούς και συκοφαντίες, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης μετά τις εκλογές.

Πηγή: tovima.gr

16
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text