Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | ΟΑΕΔ: Ζητά αναδρομικό «χαράτσι» από τους τραπεζοϋπαλλήλους

ΟΑΕΔ: Ζητά αναδρομικό «χαράτσι» από τους τραπεζοϋπαλλήλους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΑΕΔ: Ζητά αναδρομικό «χαράτσι» από τους τραπεζοϋπαλλήλους

Επιστολή προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών με την οποία ενημερώνει τις τράπεζες να κινήσουν τις διαδικασίες είσπραξης του 1% επί των πάσης φύσεως αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2011 απέστειλε ο ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για ενεργοποίηση διάταξης που θεσπίστηκε το 2012 και προβλέπει την επιβολή εισφοράς 1% στους δημοσίους υπαλλήλους υπέρ ΟΑΕΔ.

Με απόφαση της τότε Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εργασίας και μετά από εισήγηση και των εκπροσώπων των τραπεζών, οι τραπεζοϋπάλληλοι εξαιρέθηκαν από αυτή.

Όμως ο πρώην υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης έκανε δεκτή γνωμοδότηση του 6ου Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ο νόμος έπρεπε να εφαρμοστεί.

Αύριο συνεδριάζει η ΟΤΟΕ, η οποία σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας ζήτησε από τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο να μην επιβληθεί νέο χαράτσι, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες δίνουν 1,83% του μισθού τους υπέρ ανεργίας και οι τράπεζες-εργοδότες 3,17% για τον ίδιο σκοπό.

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΤΟΕ θα επιδιώξει να μην εφαρμοστεί η απόφαση αναδρομικά, καθώς εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα κοστίζει σε κάθε έναν τραπεζοϋπάλληλο τουλάχιστον έναν μισθό.

Αύριο η ΟΤΟΕ θα εξετάσει επίσης ενδεχόμενη προσφυγή στη δικαιοσύνη.Πηγή: reporter.gr

18


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text