Αρχική | Πολιτική | Δραγασάκης: Μέχρι την Κυριακή η ψήφιση του ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση

Δραγασάκης: Μέχρι την Κυριακή η ψήφιση του ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δραγασάκης: Μέχρι την Κυριακή η ψήφιση του ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση

«Μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη διάσωση των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη συνάντησή του την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης, ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στον τομέα των τραπεζών και τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, ενώ σημείωσε ότι«οι προϋποθέσεις για να υπάρξει θετική έκβαση υπάρχουν», προσθέτοντας ότι το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι ανάγκες των τραπεζών και μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση. Από Δευτέρα θα αρχίσει πια η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, εξήγησε.

«Το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά», σημείωσε, για να επισημάνει ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».

«Γι' αυτό και τώρα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων, γιατί ακόμα και στα επιχειρηματικά δάνεια αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιχείρηση, η παραγωγική δυνατότητα, η απασχόληση», είπε.

«Επομένως», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης, «εμείς θέλουμε να συνδέσουμε τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».


Πηγή: kathimerini.gr

18

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text