Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ κατευθύνεται προς την επικίνδυνη στήριξη των 640 μονάδων

Ο ΓΔ κατευθύνεται προς την επικίνδυνη στήριξη των 640 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επιδεινώνεται σήμερα, Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, το κλίμα στο ΧΑ καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -2% (στις 645 μονάδες στις 3.45 μμ) και με μικρούς όγκους (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζει απειλητικά στην σημαντική στήριξη – διπλό ισουψή πυθμένα - χαμηλό 40 ημερών των 641-643 μονάδων την οποίαν αν διασπάσει καθοδικά, τότε αυξάνουν οι πιθανότητες ισχυροποίησης του καθοδικού ρεύματος προς το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων.

Η πιθανότητα διάσπασης της αναφερθείσας στήριξης είναι αρκετά μεγάλη καθώς ο δολαριακός GREK την διέσπασε βιαίως (-4,30%) την περασμένη Παρασκευή.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για ελάφρυνση θέσεων.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 641 μονάδων (-2,60%), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 50%. Η μείωση θα είναι περιορισμένη καθόσον (α) οι κύριοι ξένοι δείκτες είναι ανοδικοί και δεν επιβεβαιώνουν τις πωλήσεις και (β) ο ΓΔ στο κλείσιμο της διάσπασης θα είναι σε πολύ υπερπωλημένα επίπεδα (-12% από το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών) επιρρεπή σε ανοδική αντίδραση.


Μετοχές

Τα δύο κύρια  χαρακτηριστικά  της σημερινής συνεδρίασης είναι η συνεχιζόμενη ελεύθερη πτώση των τραπεζικών μετοχών σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα και η μετάδοση της καθοδικής τάσης των τραπεζικών μετοχών σε πολλές μη-τραπεζικές.

Ο ΔΤΡ(-20%) σήμερα σημειώνει νέα χαμηλά ζωής και το ίδιο συμβαίνει στις κλειδωμένες με limit down -30% ΕΤΕ και ΠΕΙΡ. Η πτώση θα συνεχισθεί έως ότου πλησιάσουν τις τιμές των ΑΜΚ οι οποίες επαναλαμβάνουμε ότι είναι : ΕΤΕ 2 λεπτά (από 15 τώρα), ΠΕΙΡ 0,3 του λεπτού (από  11 τώρα), ΕΥΡΩΒ 1 λεπτό (από 1,4 λεπτά τώρα) και ΑΛΦΑ 4 λεπτά (από 5,4 τώρα). Δηλαδή, έχουμε πολύ δρόμο προς τα κάτω.

Μεγάλες πτώσεις, από -2,50% έως -5%,  σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι μη-τραπεζικές ΕΧΑΕ, ΚΛΕΜ, ΟΠΑΠ, ΕΛΒΑ, ΦΡΛΚ, ΕΛΠΕ, ΜΕΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ και ΓΡΙΒ.

Κρατούνται στα ύψη τους με μεταβολές μικρότερες του ±1% οι, ΠΛΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΑΚΤ, ΔΕΗ , ΑΡΑΙΓ, ΕΥΑΠΣ, ΜΟΗ, ΟΛΠ, ΕΕΕ, ΕΛΛ, ΑΝΕΜ, ΦΦ, ΣΩΛΚ και ΤΙΤΚ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links