Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ καταβυθίζεται στις 600 μονάδες

Ο ΓΔ καταβυθίζεται στις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μεγάλη πτώση σημειώνεται σήμερα (Παρ, 4/12) στην αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, να χάνει -2,10% προσεγγίζοντας παρά 3 μονάδες το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων το οποίο αν διασπασθεί καθοδικά, τότε ενδέχεται να δούμε και το θερινό χαμηλό έτους των 570 μονάδων.

Η τάση είναι έντονα καθοδική με δυνατή ορμή προς τα κάτω ενώ ο ΓΔ δεν έχει ακόμα φτάσει σε υπερπωλημένα επίπεδα. Σύμφωνα με τα στατιστικά μας, ο ΓΔ εισέρχεται σε υπερπωλημένη περιοχή αν βρεθεί κάτω του -14% από το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών για τους αντιτασικούς επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν σε έντονη αντιστροφή τύπου ακίδας V, ή αν βρεθεί ο ΓΔ κάτω του -16% από το ίδιο κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών για τους αντιτασικούς επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν με μουαγιέν.

Προς το παρόν ο ΓΔ βρίσκεται -11, 50% κάτω από το κυλιόμενο Υψηλό 20 ημερών, οπότε μένουμε σε αναμονή.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετρητά και 1/3 με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.


Μετοχές

Το πιο εντυπωσιακό, αν και απογοητευτικό, συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι η καταβύθιση των εν διαπραγματεύσει κατόπιν ΑΜΚ τραπεζικών μετοχών, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ, σε επίπεδα κάτω της τιμής ΑΜΚ. Η ΑΛΦΑ (-5%) αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 1,95 ευρώ (με 2 ευρώ τη τιμή της ΑΜΚ) και η ΕΥΡΩΒ βρίσκεται στα 0,90 ευρώ (-3%) με 1 ευρώ τη τιμή της ΑΜΚ. Αυτό μας προϊδεάζει ότι και η ΕΤΕ στης οποίας την ΑΜΚ προεγγραφήκαμε για 10.000 τεμάχια, πιθανόν κατά την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης να πέσει κάτω των 30 λεπτών που είναι η τιμή των μετοχών της ΑΜΚ, με αποτέλεσμα να υποστούμε αρκετή ζημιά. Ευτυχώς, εγγραφήκαμε για μόνον το 3% του κεφαλαίου μας.

Ο καταποντισμός των τραπεζών παρασύρει πτωτικά και τις μη-τραπεζικές μετοχές μερικές των οποίων ανήκουν σε υγιείς εταιρίες όχι απλώς κερδοφόρων αλλά και με αύξηση κερδών στο 9μηνο, πχ βλέπουμε ΦΦ -6%, ΜΠΕΛΑ -5,50%, ΑΝΕΜ -3,90%, ΟΤΕ -3,20%, ΚΛΕΜ -2,80% ΤΕΝΕΡΓ -2,30% κλπ.

Οι μόνες μετοχές που κρατούνται κοντά στον στροφέα τους είναι  οι μικρής εμπορευσιμότητας ΣΩΛΚ και ΠΛΑΘ που πιθανόν να μην αντέξουν και να καταρρεύσουν και αυτές.

Το ΤΧ σήμερα δεν θα προχωρήσει σε πωλήσεις γιατί η αγορά κοντεύει να γίνει υπερπωλημένη αλλά ούτε και θα προχωρήσει σε αγορές αφού κανένα δοκιμασμένο από εμάς αντιτασικό σύστημα δεν δίνει σήμερα είσοδο.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links