Αρχική | Αγορές | Ομόλογα | Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν κέρδη 18% φέτος

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν κέρδη 18% φέτος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν κέρδη 18% φέτος

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν τα υψηλότερα κέρδη το 2015 από τα ομόλογα των άλλων αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Τα κέρδη για τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων φθάνουν το 18%, μετά τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Και οι 26 αγορές κρατικών ομολόγων, τις οποίες παρακολουθεί το Bloomberg, αναμένεται να κλείσουν με θετικά αποτελέσματα το 2015, καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκιά της. Οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο 1%, ενώ άνοδο σημείωσαν οι τιμές και των κρατικών τίτλων της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας.

Με τους επενδυτές να αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας (15-16 Δεκεμβρίου), η ζήτηση για αγορά ομολόγων συνεχίζεται, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι κοντά στο μηδέν. "Ο χαμηλός πληθωρισμός είναι ένας από τους λόγους, που η συνολική απόδοση είναι θετική. Έχουμε αβεβαιότητα για την οικονομία το επόμενο έτος. Οι τιμές των εμπορευμάτων είναι πολύ χαμηλές και η βραδεία ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας", ωθεί τη ζήτηση για ομόλογα, δήλωσε ο υπεύθυνος για τις επενδύσεις στο εξωτερικό του συνταξιοδοτικού ταμείου δημοσίων υπαλλήλων της Νότιας Κορέας.


Πηγή: capital.gr

18

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text