Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Δημόσιο: Αλλαγές στην αυτοδίκαιη απόλυση λόγω ορίου ηλικίας

Δημόσιο: Αλλαγές στην αυτοδίκαιη απόλυση λόγω ορίου ηλικίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δημόσιο: Αλλαγές στην αυτοδίκαιη απόλυση λόγω ορίου ηλικίας

Αλλαγές επέρχονται στη διαδικασία αυτοδίκαιης απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας. Ήδη οι νέες προβλέψεις ορίστηκαν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΠΝΠ Α' 184 30.12.2015) περί κατεπειγόντων θεμάτων για τη δημόσια διοίκηση.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 11 της ΠΝΠ, το προσωπικό του δημοσίου τομέα απολύεται αυτοδικαίως από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας του. Κρίσιμη κρίνεται η παράμετρος της ημερομηνίας γέννησης, καθώς ορίζεται ότι ως ημέρα γέννησης λαμβάνεται πάντοτε η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.

Αν το προσωπικό αυτό κατά τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας του δεν έχει συμπληρώσει 40 έτη συνολική υπηρεσία στο Δημόσιο, παρατείνεται η παραμονή του στην υπηρεσία ως τη συμπλήρωση της υπηρεσίας αυτής και όχι πέραν του 67ου έτους της ηλικίας.

Το ίδιο ισχύει και για τις εξής κατηγορίες προσωπικού του ευρύτερου δημοσίου τομέα:

* μόνιμοι υπάλληλοι οι οποίοι όμως δεν υπάγονται στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου ή δεν συνταξιοδοτούνται με βάση τις δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις

* μόνιμοι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι πέραν του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού καθεστώτος του Δημοσίου υπάγονται και σε καθεστώς κύριας ασφάλισης άλλου ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού φορέα για τη λήψη δεύτερης κύριας σύνταξης, εφόσον κατά την αυτοδίκαιη απόλυσή τους δεν θεμελιώνουν αποδεδειγμένα βάσει βεβαίωσης του οικείου ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού φορέα, δικαίωμα λήψης πλήρους της δεύτερης κύριας σύνταξης από τον φορέα αυτό.


Πηγή: tovima.gr

18

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text